Relschopper AA Gent die kraakpand met Roma bestormde vrij onder voorwaarden

De groep bestormde de woning en veroorzaakte heel wat materiële schade. De voordeur werd geforceerd en enkele ramen sneuvelden.
Sam Ooghe De groep bestormde de woning en veroorzaakte heel wat materiële schade. De voordeur werd geforceerd en enkele ramen sneuvelden.

De relschopper van AA Gent die vrijdagavond mee het kraakpand in Gent bestormde en nog in de gevangenis zat, komt vrij onder voorwaarden. Dat heeft de raadkamer zonet beslist. 

De man, een supporter van AA Gent die na de match tegen Standard samen met andere misnoegde fans naar het kraakpand trok, zal tijdelijk geen wedstrijden van zijn team mogen bijwonen. Er is ook een contactverbod opgelegd met andere mogelijke relschoppers. Na de raid werden vijf andere supporters opgepakt, maar zij werden onmiddellijk vrijgelaten. Er wordt gewag gemaakt van zo'n 35 amokmakers. Een agent raakte gewond, de krakers kwamen met de schrik vrij.

"Doodgewone jongen"

"De bedoeling van mijn cliënt en de anderen was niet om mensen te verwonden. Ze wilden enkel een punt maken. Die 'bestorming' heeft slechts één minuut geduurd", vertelt de advocaat van de relschopper, Thomas Gillis. "Er was ook minimale schade: een deur, een raam en een bloembak kapot. Alles in perspectief, dus. Mijn cliënt zat in de cel met een doorwinterde crimineel. Die dacht zelfs dat hij er 'undercover' was, omdat hij zo'n gewone jongen is", gaat Gilis door. "Mijn cliënt is een doodgewone jongen. Hij hoort niet in de gevangenis."

Het openbaar ministerie kan nog in beroep gaan tot vier uur deze namiddag. Gebeurt dat, dan moet de Gent-fan nog wat langer in de cel blijven.
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Tournet

  Schandalig !

 • Frans Peeters

  Hier zijn sommige toestanden veel erger dan in Spanje.

 • jef vermeulen

  Neen echt die man opnieuw aanhouden. Heel zwaar straffen. Hem als voorbeeld stellen dat je aan Romazigeuners en krakers niet te raken hebt. In Gent moeten zij vrij in alle huizen kunnen wonen zonder schrik te hebben dat er een raid is.

 • arlette dedapper

  vrij onder voorwaarden ?? en die Roma's ??? die al maanden huizen in Gent kraken , mensen hun inboedel stelen en vernielen ?? wat word daar mee gedaan ???? schandalig !! één woord schandalig !! en dan nog met veel lef zitten te bedelen in het centrum ?? die mannen verdienen een pluim ipv een straf !! hier in gent ben je beter af als crimoneel !!! beschaamd om een GENTENAAR te zijn !!

 • Ramon Simon

  Hij was te blank om vrij te laten met een vermaning. Je leest dat er in Anderlecht weeral veel overlast is, doen ze niets. Hier mogen ze in het gezicht van een flik trappen en worden dan niet eens aangehouden. Linkse Vlamingen die betogen voor een socialere wereld worden als terroristen bestempelt, opgepakt en veroordeelt. Vreemdelingen die straten terroriseren, wagens in brand steken, politie verwonden zitten 's avond bij hun thuis thee te drinken.