Relletje tussen VB en VRT tijdens betoging Linkebeek

Beeld uit het interview op De Zevende Dag
UNKNOWN Beeld uit het interview op De Zevende Dag

In de marge van de betoging in Linkebeek is een relletje ontstaan tussen Vlaams Belang en de VRT. De partij vond dat ze werd "doodgezwegen" door de VRT. De openbare omroep zegt dan weer dat de partij zich "in beeld heeft gewrongen" tijdens een live-tussenkomst van De Zevende Dag uit Linkebeek.
 
N-VA en Vlaams Belang
Het was een opmerkelijk beeld in De Zevende Dag. Tijdens de live-verbinding met de betoging in Linkebeek stonden de N-VA-kopstukken gezamenlijk - schouder aan schouder - in beeld met kopstukken van Vlaams Belang. De beelden lokten meteen veel commentaren uit op Twitter.
 
Kopstukken VB niet aan het woord
Tijdens het live-verslag mochten drie kopstukken van N-VA, Ben Weyts, Theo Francken en Jan Jambon elk hun commentaar geven op het bereikte BHV-akkoord. De aanwezige Vlaams Belang-kopstukken kregen geen kans om iets te zeggen. Senator Bart Laeremans riep nog wel dat het akkoord "een nachtmerrie" was, maar andere kopstukken zoals Gerolf Annemans en Filip Dewinter werden niet aan het woord gelaten.
 
Volgens VRT-journalist Jan De Meulemeester was het ook niet de bedoeling dat het Vlaams Belang aan bod kwam tijdens de live-interventie. "Afspraak was enkel live met N-VA. Vlaams Belang wrong zich ertussen", twitterde De Meulemeester.
 
Valkeniers in journaal
Volgens Dewinter wordt het Vlaams Belang "doodgezwegen" door de VRT. In het VRT-radionieuws haalde ook Bart Laeremans uit naar de VRT. "Het Vlaams Belang is hier ook aanwezig. Het kan niet dat één partij (de N-VA, nvdr) alle aandacht krijgt en de andere partij wordt doodgezwegen." In het televisiejournaal van 13 uur van de openbare omroep zat dan weer wel een interview met Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers.

Enkele duizenden manifestanten zijn vanmiddag afgezakt naar het Vlaams-Brabantse Linkebeek voor de betoging 'Dwars door Linkebeek'. Deze manifestatie wordt georganiseerd door het Taal Aktie Komitee (TAK), de Vlaamse Volksbeweging (VVB) en het Halle-Vilvoorde Komitee (HaViKo). Volgens de organisatoren zijn er zowat 5.500 aanwezigen. De politie schat het aantal actievoerders op 2.500 à 3.000. (belga/lb)
 
 
 
 

BELGA
BELGA