Reizen naar Finland niet meer mogelijk vanaf maandag, uitzonderingen moeten 14 dagen in quarantaine

Passagiers wachten in de luchthaven van Helsinki-Vantaa in Finland.
via REUTERS Passagiers wachten in de luchthaven van Helsinki-Vantaa in Finland.
Reizigers uit België kunnen vanaf maandag niet meer reizen naar Finland. Voor het Verenigd Koninkrijk geldt zoals aangekondigd code oranje, behalve voor het Schotse Aberdeen en de stad Leicester, die code rood zijn. Dat staat vandaag te lezen op de website van Buitenlandse Zaken.

Belgen en iedereen die de laatste veertien dagen in België heeft verbleven, kunnen vanaf maandag 10 augustus niet meer reizen naar Finland. Er komen grenscontroles aan de luchthaven. Er geldt wel een uitzondering voor familiebezoeken, zakenreizen en studenten. Zij moeten bij aankomst veertien dagen in quarantaine, verklaart woordvoerder van Buitenlandse Zaken Karl Lagatie. Het land zal maandag dus rood kleuren op de website van Buitenlandse Zaken.

Voor vertrekkende Belgen die naar het Verenigd Koninkrijk reizen, geldt vanaf vrijdag dan weer code oranje. Zij moeten bij aankomst twee weken in quarantaine. Voor de stad Leicester en het Schotse Aberdeen geldt dan weer code rood. Daar zijn reizen niet mogelijk.

Zoals eerder al aangekondigd werden de reisadviezen voor Zwitserland verder verfijnd. Enkel het kanton Genève staat nog te boek als rood. De kantons Graubünden, Zug en Schaffhausen zijn dan weer oranje gekleurd. Dat betekent dat aan reizigers die vandaar terugkeren quarantaine en een test wordt aanbevolen.

Voorts kleurt de Spaanse autonome regio van Extremadura niet langer oranje, maar wel groen, zowel voor inkomende als vertrekkende reizigers.

De reisadviezen zijn terug te vinden op de website diplomatie.belgium.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.