Regularisatieaanvraag ouders Mawda blijft aanslepen

Het grafje van Mawda in Brussel.
Baert Marc Het grafje van Mawda in Brussel.
Vier maanden na het overlijden van het tweejarige Koerdische meisje Mawda, zit de regularisatieaanvraag van haar ouders nog steeds op een dood spoor. Dat schrijft Le Soir.

Een klein netwerk van een aantal families ondersteunt het gezin dagelijks. Hun kosten worden betaald met 10.000 euro die werd opgehaald met een inzamelactie kort voor de begrafenis van Mawda, die in mei tijdens een politieachtervolging werd doodgeschoten. De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe voorziet een woning.

Ondertussen blijft de regularisatie van het gezin aanslepen. "We willen gewoon een antwoord en willen weten wat ons te wachten staat", zegt de vader. "We willen alleen maar dicht bij onze dochter blijven."

De ouders van de peuter hadden enkele dagen na het overlijden van Mawda een ontmoeting met premier Charles Michel (MR). "Hij is bij ons langsgekomen en hij heeft gezegd dat hij het dossier in eigen handen zou nemen. En daarna niets meer", aldus nog de vader.

Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) stelt dat "het onderzoek loopt" en dat er "voorlopig nog geen beslissing genomen" is.

De ouders van Mawda bij de begrafenis van hun dochtertje in mei.
Photo News De ouders van Mawda bij de begrafenis van hun dochtertje in mei.77 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Plessers

  Steeds hetzelfde liedje..het begint afgezaagd te raken.Iedereen wil naar hier komen en ergens begrijp ik dat wel Maar,we kunnen niet alle mensen met hun ellende helpen.

 • Tony Vandermaelen

  Geen enkele reden om hen te regulariseren. Integendeel, ze werken het gerecht tegen bij het onderzoek.

 • roger brouwers

  Blijft die cinema nu duren.Terug naar afkomst en de kous is af.

 • Ludwig Vanden Boer

  Terug naar afzender aub. Hun weigering mee te werken met het onderzoek illustreert hun onwil om te integreren.

 • Patrick Rasschaert

  @Danny Damiaens vooraleer zo te reageren eerst eens beter informeren. Het dossier werd door Michel naar hem toegetrokken om zelf te behandelen. Dus Francken heeft met het dossier niets meer te zien. Trouwens ze waren op de vlucht als illegaal in België en het was niet de eerste maal dat ze betrapt werden. Het is jammer voor het kindje maar de ouders hebben zware risico"s genomen en betalen daar nu jammer genoeg de tol voor.