Crevits over Vlaamse formatie: "Goed dat we inhoud nu volledig uitdiscussiëren”

Hilde Crevits (CD&V).
Photo News Hilde Crevits (CD&V).
"Ik vind het heel goed dat we proberen om de inhoud nu volledig uit te discussiëren. Zo zullen we de komende jaren minder discussies hebben." Dat zei Hilde Crevits (CD&V) vandaag bij haar aankomst op het Martelaarsplein.

Formateur Jan Jambon riep vanochtend om 10 uur de drie partijvoorzitters bij zich om een doorbraak te forceren. Rond de middag werd dat team aangevuld met onderhandelaars als Ben Weyts en Hilde Crevits. Die laatste hoopt dat het nu echt de laatste loodjes zijn in aanloop naar een akkoord. "Maar alles hangt aan elkaar", zei ze. "Het inhoudelijke akkoord en het budgettaire kader.”

In N-VA-kringen is te horen dat de hoop toeneemt om vanavond het akkoord al te kunnen voorstellen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  Witte rook. Deze toekomstige regering heeft blijkbaar werk gemaakt van een goede fundering, versta financieringsplan. In Wallonië hebben ze raprap hun intrek genomen voor dat er onenigheid over deze kwestie zou opduiken. Bij de PS komt het belang van de burgers na het belang van de partij.

 • gustaaf Van Bever

  Wat is kiezen waard als er steeds dezelfde koppen in opduiken? Wie was nu een winnaar en wie zijn de verliezers??? Wat een Circus dat ganse Gewest gedoe dat burgers tonnen geld kost..Schaf al die instellingen van graaipolitica af....Terug naar één regering met beperkt aantal gezagsdragers...

 • gustaaf guldentops

  daar hangt wel een prijskaartje aan,5 a 6 miljoen,en dan spreek ik nog niet van de 12 miljard voor de federale regering,ik zou zeg,gen goed bezig,met dank aan de nva,cd&v en de ovld,echte top politici.

 • Wilfried Vanden Berg

  Zij gaat op naar haar volgende puinhoop die ze binnen 5 jaar gaat achter laten.

 • Hans Benoit

  Die grijns op die gezichten van de partijvoorzitters en het zwaaien naar de pers,vol van zichzelf,binnenkort zitten ze weer in ons zakken.Loosers.