Regeringsonderhandelingen opnieuw begonnen, Open Vld en CD&V afzonderlijk naar Jambon

Bart Somers en Gwendolyn Rutten kwamen als eersten aan voor de onderhandelingen.
Photo News Bart Somers en Gwendolyn Rutten kwamen als eersten aan voor de onderhandelingen.
Vlaams formateur Jan Jambon (N-VA) heeft vanmiddag zijn gesprekken voor de vorming van een regering hervat. Open Vld en CD&V worden afzonderlijk ontboden.

De drie partijen hebben een voormiddag de tijd gehad om zich intern te beraden over de formatie. Rond 12.30 gingen Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en onderhandelaar Bart Somers als eerste binnen bij Jambon. Daarna is het de beurt aan CD&V. Pas in de loop van de namiddag of de vooravond zitten alle partijen opnieuw samen.

Bij haar entree gaf Rutten kort commentaar bij de wenselijkheid van een begrotingsevenwicht. "De cijfers moeten kloppen, maar het is ook de bedoeling dat we veel investeren in een Vlaanderen dat ambitieus kan zijn", zei ze.

Voor een eventueel akkoord wordt opnieuw gerekend op de nacht. Eerder afkloppen is, gezien de hoeveelheid dossiers die nog moeten worden doorworsteld, niet realistisch, valt te horen.

Hilde Crevits liet alvast geen twijfel bestaan over haar persoonlijke deadline. “Mijn zoon trouwt en ik zal daar bij zijn”, zei ze aan Jambon’s deur. De zoon van de minister treedt morgen in het huwelijk. 
98 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Vyaene

  Veel vergaderen doet uitzetten van lekkere lunchen op onze kosten voor mensen die bijna niemand wilt. Schandalig dat iemand die in degradatie zit in regering komt! De onmacht bij jan modaal is zeer groot!! Cijfertjes moeten kloppen Rutten? T is jullie put die wij weer mogen opvullen. Ik moet ook niet helpen betalen aan de woonlening van mijn gebuur. T is een regering van mislukte amateurs maar hele goede dieven! Ze moeten maar durven en zonder schaamrood! Ze vinden zichzelf dan nog goed!!!

 • Leopold Vanhoof

  Vandaag moet er een regering zijn want morgen moet ik mijn hond uitlaten!!!

 • Peter Nols

  Dat duurt toch belachelijk lang om een caféploeg samen te stellen.

 • frans Venloo

  Ze komen maar niet akkoord voor de pôstjes welke er moeten uitgedeeld worden dat is hun probleem . Voor mij gerust nieuwe verkiezingen nu dat zal tenminste ene opluchting zijn ze zullen daarna mider postjes moeten graaien .

 • Jennifer Peeters

  Rutten heeft duidelijk niet moeten inleveren. Ze is precies in de leer geweest bij Maggie De Block!!!