Regeringsleiders uitgefloten bij aankomst Jubelpark

Baert Marc
Een honderdtal betogers is vanavond samengekomen aan de Kleine Wetstraat in Brussel om de regeringsleiders aan het Jubelpark uit te fluiten. Daarmee spreken ze zich uit tegen de politieke druk van de NAVO en de enorme investering in Defensie. 

De manifestatie is een initiatief van de actiegroep Agir Pour La Paix.
De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in het Jubelpark vormen het decor voor de officiële diners. Er zijn in totaal 55 delegaties aanwezig, onder wie de staats- en regeringsleiders van de 29 NAVO-lidstaten.

Die gelegenheid gebruiken de actievoerders om hun onvrede te uiten over de werking van de NAVO en de druk van Donald Trump op de defensie-uitgaven. Als teken van vrede droegen de actievoerders enkele grote witte origami vogels.
"Ze zijn een internationaal symbool van vrede en ook een teken van onze strijd tegen nucleaire wapens. België kan een symbool zijn van de denuclearisatie en moet de wapens in Kleine Brogel weghalen", zegt Sara van Agir Pour La Paix.

De manifestanten lieten zich vaak horen: "Dit is hoe democratie eruitziet", "geef de macht aan het volk", "geen geld voor oorlog" en "neen tegen de NAVO", waren enkele van de vele leuzen die ze luidkeels riepen. Telkens er een wagen van een regeringsleider onder politiebegeleiding aan het Jubelpark aankwam, werd die getrakteerd op een fluitconcert.

Baert Marc
Baert Marc
Baert Marc
Baert Marc4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique castelein

  macht aan het volk is anarchie,ik verkies dan een dictatuur,ik hou me aan de regels dan loopt alles op wieltjes,anarchisten en terroristen zijn gelijkwaardig

 • Tony Vandermaelen

  Honderd betogers? Is dat geen optimistische schatting? Ik dacht eerder 50 a 60. Moeten die niet werken? Of hoeven linkse extremisten niet te werken?

 • sylvain vlerick

  democratie ?? haha ze staan daar met hoop en al een honderd man ....

 • oswald billiet

  Waarom betaalt de Navo dat feestelijk banket zelf niet? Dat is op onze kosten en heel zeker een dure keer en we zijn al de armste betaler voor de bijdrage.