Ga naar de mobiele website
^ Top

Regering zoekt 200 miljoen extra

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (links) en premier Charles Michel.
photo_news Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (links) en premier Charles Michel.
De begroting op orde houden wordt nog moeilijker. Omdat het Planbureau schat dat onze economie dit jaar maar 1,2 procent groeit, wat 0,1 procent minder is dan verwacht, moet de regering nu 'op zoek' naar 3,4 miljard euro. En dat is 200 miljoen euro meer dan voorzien.

Slecht nieuws voor de regering-Michel, want ze moet nu 200 miljoen euro extra zoeken om de rekeningen op orde te houden. Die komen boven op de 3,2 miljard die volgens de Europese Commissie nodig zijn om onze begrotingsdoelstellingen te halen. België doet het ook 0,5 procent slechter dan het Europese gemiddelde.

"De Chinese economie sputtert, en daardoor delen wij in de klappen", licht Ludovic Dobbelaere van het Planbureau toe. "De zuiderse landen zoals Spanje en Italië groeien sterker, maar die komen ook van verder. Zo zit ons land 6 procent boven het peil van voor de financiële crisis van 2008. Spanje zit daar nog 4 procent onder."
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug