Regering neemt 250 extra maatregelen in geval van no-deal-brexit

Photo News
De regering is vanmorgen bijeen gekomen om zeker te zijn dat België klaar is voor alle brexitscenario’s. Premier Charles Michel kondigde op een persconferentie aan dat ze “250 extra maatregelen zullen nemen” op vlak van financiën, voedselveiligheid, medicijnen en douane.

De douane zal onder meer extra douaniers aannemen en het brexitcallcenter zal actief blijven. In het geval van een harde brexit zullen bedrijven die een overtreding begaan, tijdens de eerste twee maanden na de no-deal-brexit, geen boete krijgen.

Het Federaal Voedselagentschap voegde eraan toe dat ze de controles op import zullen blijven uitvoeren en nauw zullen samenwerken met andere diensten. De medische sector heeft ook de nodige maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er geen tekort aan bepaalde medicijnen zal zijn in ons land.

De financiële stabiliteit is volgens de Nationale Bank onder controle. Er wordt samengewerkt met grote en kleine banken in het Verenigd Koninkrijk zodat de overgang voor hen gemakkelijk verloopt.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Landsman

  De Britten gaan zwaar verliezen bij de Brexit. Dat Polen hier goedkoop komen werken is maar tijdelijk want de levensstandaard in Polen stijgt al jaren en er komen er steeds minder. De ziekte van Belgie is de roverheid en overbodige parlementen die met geld smijten, heeft niks met Europa te maken.

 • LUC HUON

  250 maatregelen en dat wordt beslist 1 dag voor de oorspronkelijke brexit en twee jaar na het referendum. Mits een beetje politieke creativiteit krijgen we daar een aantal ministers voor die natuurlijk een baas nodig hebben en o wonder onze zesde regering is geboren.

 • Guido Pintens

  zielig om te lezen dat er hier bij ons zoveel betweters zijn wat de voordelen van the UK zouden moeten zijn bij een Brexit, zonder te weten wat de échte Britten ondertussen vinden van die Brexit. Er is maar één echte oplossing om die mensen ginder te redden, en dat is simpelweg bij de EU blijven. De Schotten hebben het al van in het begin begrepen

 • dirk claeys

  Hoe simpel kun je zijn ! Werkman leugens wijsmaken, Brexit zal geen Euro meer kosten, Britten gaan luxeleven tegemoet! Meer werk ,meer verkoop en duurdere industrie, verdeeld onder eigen volk, alle Polen, en vreemde soorten die daar Werken moeten buiten! Dus veel meer werk, geen vluchtelingen, geen opvang, geen Europese verplichtingen" bekijk dit maar enscenering zet de Belgische kant ernaast!

 • Georges Vande Velde

  Ze gaan het toch roberen te rekken tot na hun Europse kluchtverkiezingen ! Wat dacht je !