Regering-Michel wil 400 miljoen extra uitgeven

De partijen van de regering-Michel hebben hun verlanglijstje klaar voor de begrotingsgesprekken die volgende week van start gaan. In totaal vragen ze 409 miljoen euro extra voor de begroting 2019.
BELGA De partijen van de regering-Michel hebben hun verlanglijstje klaar voor de begrotingsgesprekken die volgende week van start gaan. In totaal vragen ze 409 miljoen euro extra voor de begroting 2019.
De partijen van de regering-Michel hebben hun verlanglijstje klaar voor de begrotingsgesprekken die volgende week van start gaan. In totaal vragen ze 409 miljoen euro extra voor de begroting 2019. Ruim de helft daarvan (217 miljoen euro) wordt door de N-VA ministers gevraagd, 165 miljoen euro door de CD&V-ministers, 25 miljoen door MR-ministers en 2 miljoen door de Open Vld-ministers. Dat schrijft De Tijd vandaag.

De extra vragen zijn opmerkelijk, klinkt het. Ze vallen op een moment dat naar verwachting enkele miljarden moeten worden bespaard. Het monitoringcomité, de groep topambtenaren die de begroting opvolgt, komt volgende week met een rapport. Maar nu al is zeker dat minstens 3 miljard euro moeten worden gezocht om de begroting van volgend jaar op koers te houden.

Tandengeknars

Dat de N-VA met een verlanglijstje van ruim 200 miljoen euro het gulzigst is, leidt tot tandengeknars in de coalitie. "N-VA-voorzitter Bart De Wever beweert altijd dat de begroting in evenwicht kan zijn, maar dat de andere partijen niet willen. Maar de N-VA staat wel op de eerste rij als extra kan worden uitgegeven', klinkt het in regeringskringen.
129 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • freddy depaepe

  vraag maar eens aan de ambtenaren waarom hun loon in december pas in januari word gestort, juist dat geld moet dienen om de begroting rond te krijgen dat ze een dag later dit geld toch moeten uitbetalen liggen ze niet van wakker, het jaar daarop doen ze het weer

 • james vroman

  400 mil ... is aan de optimistische kant het kan iets meer zijn ...

 • Wilfried Vanden Berg

  Geld dat ze niet hebben? En ze moeten nog 2,6 miljard vinden om hun begroting goed te houden. Hoe gaan ze dat doen?

 • Tom Faes

  En de nva is het lobbywerk voor de aankoop van de F35 weer en opnieuw aan het versterken . We komen al 3.7 miljard euro te kort maar das allemaal niet zo belangrijk voor de nva . De kinderen ,de kleinkinderen en de achterkleinkinderen zullen wel betalen .

 • Michel Roman

  Verkiezingen in aantocht !!! Laat jullie geen tweede keer vangen mensen.