Regering laat onderzoeken of gerechtelijke stappen tegen machtsmisbruik bij skeyes mogelijk zijn

Het luchtruim was gisterenvoormiddag urenlang gesloten door een actie van de luchtverkeersleiders van skeyes. Daardoor werden op Brussels Airport zowat 90 vluchten geschrapt.
Lukas Het luchtruim was gisterenvoormiddag urenlang gesloten door een actie van de luchtverkeersleiders van skeyes. Daardoor werden op Brussels Airport zowat 90 vluchten geschrapt.
De regering heeft haar advocaten de opdracht gegeven om na te gaan of het mogelijk is om gerechtelijke acties te ondernemen wegens machtsmisbruik bij luchtverkeersleider skeyes. Dat kondigde premier Charles Michel aan op de persconferentie na de laatste ministerraad van de legislatuur.

De regering roept alle partijen op zo snel mogelijk een akkoord te vinden en een eind te maken aan de sociale onrust bij de luchtverkeersleider. "We hebben weken achter de schermen alles gedaan om een oplossing te vinden. Dat leidde tot een voorstel dat evenwel niet door iedereen aanvaard is", stelde minister van Werk Kris Peeters vast. Hij betreurde dat de sociale onrust nog steeds doorloopt en riep de vakbonden en het management op hun verantwoordelijkheid op te nemen en de economie en de passagiers niet langer te chanteren.

Monopolie

Premier Michel wees er ook op dat het monopolie van skeyes op termijn een probleem is. Daarom moet op middellange termijn een oplossing gevonden worden omdat de economie in gevaar is, aldus Michel. Minister François Bellot wees erop dat de gewesten hun ongenoegen over de gang van zaken kenbaar gemaakt hebben.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Deville

  Misschien is de CEO en/of andere topmanagers van het bedrijf onbekwaam om met personeel en/of vakbonden te werken. Meer dan 20 jaar geleden heb ik een interview met een sociaal bemiddelaar die bekend stond voor zijn liberale ideeën gelezen die zei dat er managers waren die uitstekend zijn in alles om een bedrijf of afdeling te leiden behalve in de omgang met personeel. Vervang die persoon en de problemen zijn snel opgelost zelfs als zijn vervanger in veel zaken strenger is.

 • Paul Geeraerts

  Is er in Belgie dan geen enkele politieker met ballen aan zijn lijf? Iemand die kan doen zoals president Reagan destijds? Allemaal ontslagen en leger in de plaats zetten . Probleem was opgelost op 24 uur. In Belgie te veel vakbond en te weinig leiderschap !!!

 • johan fransaert

  er is nog steeds zoiets als stakingsrecht je moet het als directie maar niet laten escaleren, maar het is in bijna alle bedrijfstakken hetzelfde in naam van kost efficiëntie houd men het personeelsbestand onder het minimum met steeds hogere doelstellingen.

 • Peter Janssen

  De regering hoort de veiligheid van de passagiers te beschermen door de directie te dwingen de werkdruk op verkeersleiders te verminderen door meer personeel aan te werven. Dát hoort de regering te doen!!!!

 • Benny Marcelo

  Ieder monopolie is schadelijk voor de consument. Zie ook maar eens naar de SBAT of de autokeuring: daar vinden ze mensen 2 uur laten wachten doodnormaal. Wees gerust dat invoering van het Nederlands systeem, dat evengoed werkt, de kwaliteit en de dienstverlening ten goede komt.