Regen leidt tot wateroverlast in Antwerpse Kempen: straten blank, kelders onder water

Delen van de ring rond Turnhout liepen onder water.
Facebook/Tinne Meeuwes Delen van de ring rond Turnhout liepen onder water.
In het noorden van de Antwerpse Kempen kampen verschillende gemeenten vanochtend met wateroverlast door de overvloedige en aanhoudende regenval. Dat zegt de Hulpverleningszone Taxandria. De problemen zijn het grootst in centrumstad Turnhout, waar de Aa licht buiten haar oevers is getreden.

De Turnhoutse ring is er op verschillende plaatsen ondergelopen, net als onder meer een stuk van de Steenweg op Zevendonk. Ook op de Grote Markt is er sprake van wateroverlast. Naast straten die blank staan, werden ook enkele kelders en een restaurant getroffen.

Ook vanuit Merksplas, Hoogstraten en Vosselaar kwamen al meldingen van ondergelopen straten binnen. Daar zou de situatie volgens de brandweer echter minder ernstig zijn. 

Bekijk ook:

KMI kondigt code geel af voor regen
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bea Blunty

  In Nederland is men al jaren bezig met het slim opvangen van regenwater om te gebruiken in periodes van droogtes. Voor onze watermaatschappijen en politici is dit blijkbaar te moeilijk om te verzinnen of zouden ze meer houden van de winstmarges ipv te investeren in de toekomst?

 • Guy muis

  logisch ,als men op tijd de bladeren van het rioolputje doet kan het water ook weg,als ik in mijn straat dat ni doe wel dan heb je ook plassen!

 • Kirsten Hershe

  Er is geen klimaatverandering @ Maya Debie, toch niet mede door de mens veroorzaakt. Het enige probleem is dat er teveel asfalt en beton gestort worden waardoor water niet meer in de grond kan doorsijpelen. Vroeger regende het zelfs meer en harder dan voor die zo gezegde klimaatverandering en toen waren er geen problemen bij hevige regenval. Trouwens, die paar druppels die gevallen zijn kunnen onmogelijk voor zoveel overlast zorgen. En doe onderhoud aan de rioleringen!

 • Cor Dierckx

  De AA is dichtgegroeid zodat er geen water door kan daar zit het probleem verder moet je het niet zoeken gewoon slecht beleid.

 • Cor Dierckx

  Elk jaar 50000 inwoners meer of een middelgrote stad die gehuisvest moet worden alles wordt hier volgebouwd riolen te klein en de waterlopen en grachten zijn dichtgegroeid en worden niet onderhouden zodat er geen water kan afvloeien . Niet verwonderlijk dat alles bij één dag regen onder water loopt, ga bij de Hollanders zien hoe het moet daar doen ze het met 11 i.p.v. 56 zonder problemen.