Regen en reeks incidenten leiden zware Antwerpse avondspits in

Vlaams Verkeerscentrum
De Antwerpse avondspits belooft vandaag een zware dobber te worden door het regenweer in combinatie met een reeks (kleine) incidenten. 

Op de Antwerpse ring is het rond 16 uur richting Nederland al filerijden vanop de E17 in Kruibeke tot aan het knooppunt Antwerpen-Oost met de E313 door een aanrijding tussen verschillende voertuigen daar. Op de E19 Brussel-Antwerpen staat er bovendien een file van Zemst tot Rumst door olie op de rijbaan. Bestuurders kunnen voor dat traject beter voor de A12 kiezen.

Alles bij elkaar doet het verkeer dat van Brussel via Antwerpen richting de E313 moet er zowat een uur langer over dan normaal. De hulpdiensten zijn al de hele middag aan het werk om het oliespoor, afkomstig van een vrachtwagen die is doorgereden, te verwijderen. Het spoor strekte zich op een bepaald moment uit van Zemst tot Antwerpen.

Elders is het vooral het regenweer dat voor problemen zorgt. "Het lijkt een echte herfstdag op de weg, met als gevolg dat de avondspits al vroeg begonnen is en behoorlijk zwaar lijkt te worden", zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk verhelst

  Ik rij dagelijks het ( gelukkig ) beperkte traject aartselaar-antw zuid over viaduct wilrijk , max 90 , als ik dat rijd sta ik precies stil , word langs alle kanten voorbij gevlogen , hopeloos is het hier , voor mij mogen ze morgen alle boetes en sancties voor fout rijgedrag x10 doen , is enige manier voor enig respect en normaler rijgedrag !!!

 • Toon Van Kerckhove

  Het rotte zijn de vrachtwagens en de lichte vrachtwagens uit PL en Oost Europa. Die lappen alles aan hun laarzen. Op de balken: 70 dan gaan die voorbij aan +90. Dan ongeval en alles uren vast. De balken: proficiat. Het verkeer op de ring in Antwerpen gaat heel veel vlotter. Verbeterpunt: afhandelen en ruimen van een ongeval. Heb heel zwaar ongeval gezien in D: politie zet theodolieten, camera's en heli's in en na 30 min. was iedereen weer aan het rijden. Verplicht een 'Notgasse"!

 • Patje Moyens

  De staat vangt elk jaar 20 miljard aan taxen,accijnzen,btw,kilometerheffing en verkeersbelasting. En de laatste 10 jaar is er zo goed als niks geïnvesteerd om de verkeerknoop te ontwarren. Kijk dan eens naar Nederland,niet dat daar geen files zijn,maar daar wordt constant gewerkt en daar gaan ze er op vooruit.

 • Peter Hermans

  Ja het was weer leuk, kom van Middelkerke men dochter ophalen in wijnegem, normaal 1u30,was weral 3u00 rijden. Je word er gwn zot van...... De k alleen dat er weinig aan te doen is behalve zwaar transport enz via andere wegen te vervoeren. 2 op de 10 zijn auto's en de rest vrachtwagens.

 • Patrick Vriends

  Hopeloos is het !