Regelmatig betrapt op 'beetje' te snel rijden? Minister wil u voor de rechter brengen

Minister van Mobiliteit François Bellot.
EPA Minister van Mobiliteit François Bellot.
Verkeerszondaars die vaak in de fout gaan maar nooit ­veroordeeld worden omdat ze meteen de onmiddellijke ­inningen betalen, moeten harder worden aangepakt. Dat zegt minister van Mobiliteit François Bellot (MR) in Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard.

Bellot onderzoekt strengere straffen voor zogeheten 'mini-recidivisten'. Een wetswijziging is daarvoor niet nodig. In principe kunnen politierechters veelovertreders nu al tot de orde roepen, maar de bestuurders blijven vaak onder de ­radar. Onder meer omdat de databanken van de verschillende politiezones nog onvoldoende op elkaar zijn afgestemd. Om tot een strengere aanpak te komen, wil de minister samenzitten met het college van procureurs-generaal, justitie en de politie.

De mobiliteitsorganisaties zijn alvast gewonnen voor het idee. "Bestuurders die wekelijks 140 rijden op de snelweg zijn erg gevaarlijk op de weg."
213 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Thomas Anderson

  De graai regering kent geen grenzen en dit alles voor onze veiligheid.Wie gelooft die mensen nog ?

 • rik lagrou

  Mensen zonder verzekering of rijbewijs uit verkeer halen nee te veel werk!!!+dieven en dergelijke dat kan niet huiszoeking om gestolen goederen terug bij eigenaar geen tijd of mag niet Dagelijks zijn er 1000 slachtoffers die geen hulp krijgen en zelfs niet meer naar politie bellen § gangen +trappenhallen vol vreemd ???

 • Tom Faes

  Deze regering heeft wat andere woorden uitgevonden voor belastingen : heffingen, geldboetes, taxen, hogere bijdragen, hogere deelname in de onkosten,hogere facturen enfin met andere woorden alst maar opbrengt want de gewone mens heeft het te goed en da mag nie.

 • Ludo Tobben

  Indien dit gebeurt binnen een bepaald tijdsbestek de boete verdubbelen. Ik denk dat dit wel efficienter is.

 • Marc Baert

  Om je dood te ergeren . Daar gaan ze nu tijd en energie insteken Hypocrieten, Zou je er niet beter werk van maken om hardleerse geweldenaren en dieven te beboeten oftewel straffen die ieddere keer na een half uurtje opgepakt zijn weer vrij rond te lopen.