Refugee Party organiseert 'blind dates' met vluchtelingen in Antwerpen

Archieffoto: de Refugee Party bij de oprichting in juni.
Photo News Archieffoto: de Refugee Party bij de oprichting in juni.
De Refugee Party heeft op het Sint-Jansplein in Antwerpen vandaag 'blind dates' georganiseerd tussen vluchtelingen en voorbijgangers. Onder de slogan #votehumanity werden de deelnemers uitgenodigd om tijdens de verkiezingen zondag voor politici te stemmen die een beter vluchtelingenbeleid willen.

Vluchtelingen worden volgens de Refugee Party nog al te vaak als een probleem of een verkiezingsthema neergezet. "Vluchtelingen zijn mensen zoals jij en ik. Burgers die actief bijdragen aan onze samenleving en gelijkwaardig behandeld willen worden", zegt Rosalie Heens van de Refugee Party. 

Om die boodschap kracht bij te zetten, organiseerde de partij 'blind dates' op het Sint-Jansplein. Voorbijgangers werden uitgenodigd om in gesprek te gaan met vluchtelingen. Aan de hand van een set persoonlijke vragen, leerden ze elkaar beter kennen. 
"In plaats van altijd maar óver vluchtelingen te praten, wilden we mensen mét vluchtelingen laten praten. De voorbijgangers die meededen, vonden het een leuke ervaring", zegt Rosalie Heens.

Verkiezingen

De deelnemers werd ook gevraagd wat ze verwachtten van de verkiezingen. De Refugee Party nodigde hen uit om zondag te stemmen voor politici die voluit voor mensenrechten en een beter vluchtelingenbeleid gaan.

De Refugee Party werd in juni 2018 door een vijftiental burgers opgericht. Als nieuwe politieke beweging bundelt de partij krachten tegen het negatieve klimaat rond vluchtelingen in onze maatschappij. Ze krijgt daarbij steun van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor VOS

  Echte comedie.

 • ingrid grieten

  Een echte vluchteling zal en hoeft heus geen tientallen landen te doorkruizen of duizenden kilometers te reizen voor een veiliger bestaan en als ze geld hebben om die dure mensensmokkelaars te betalen dan stel ik me toch enkele vragen.

 • lily De de smet

  Begint ver te komen. Ik dacht dat die vluchtelingen met den tijd terug naar hun land wilden??? En waarom komen die vluchtelingen massaal naar België?? En natuurlijk stemmen die voor de politiekers die hun mond publiek niet open doen. En deze steunen dus de vluchtelingen die ons aanvallen, overvallen en verwijten en onze kinderen lastig vallen????? Awel ferm....

 • Neorej Verbruggen

  Mooi initiatief. Veel mensen zijn bang om van vluchtelingen mensen te maken, want stel je voor dat ze er begrip voor zouden krijgen.

 • Emile De Smedt

  Mooi zo,maar waarom niet betogen in landen die hun burgers verjagen.Men zal beweren dat men niet mag optreden om diplomatieke spanningen te vermijden.Let wel dat aanwezigheid van wreemdelingen over gans Europa spanningen teweeg brengen daarin gesteund door stelletje naievelingen.Denk aan koekoeksjongen.