Referendum in Mechelen rond wijzerplaten op Sint-Romboutstoren

PHOTO_NEWS
'Rombout wordt wijzer' heeft aan de Mechelse burgemeester Bart Somers 11.122 handtekeningen overhandigd. Dat zijn er voldoende om in het najaar een referendum te kunnen organiseren over het terugplaatsen van de wijzerplaten op de Sint-Romboutstoren.

Wanneer en waar het referendum zal plaatsvinden, staat nog niet vast. "Aanvankelijk zouden de Mechelaars op 5 oktober bevraagd worden in de Nekkerhal, maar door het succes van de musical 14-18 komen die datum en locatie mogelijk in het gedrang. Het is alleszins de bedoeling om de volksraadpleging in september of oktober te laten doorgaan, liefst zo dicht mogelijk bij de honderdste verjaardag van de vernieling van de wijzerplaat door de bezetters", zegt Barend De hont van 'Rombout wordt wijzer'.

Aan de terugplaatsing van de wijzerplaten hangt een prijskaartje van zowat 600.000 euro. De Vlaamse overheid verklaarde zich al bereid om daar 88 procent van te dragen, de overige 12 procent zou voor de stad Mechelen zijn. Het stadsbestuur wilde er een referendum over organiseren als 8.000 inwoners zich achter het initiatief zouden scharen. Het werden er ruim drieduizend meer, waardoor de volksraadpleging er dus zeker komt.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels