Reddingshondenteam vindt oude man met gezicht in de sneeuw tijdens training in Lanaken

De man werd door een van de honden en zijn trainer aangetroffen in de sneeuw.
Facebook/Reddingshondenteam Argos Limburg De man werd door een van de honden en zijn trainer aangetroffen in de sneeuw.
Het Limburgse reddingshondenteam Argos stuitte gisterenavond tijdens een bostraining op een oudere man, die gewond was en met zijn gezicht in de sneeuw lag. De man was gevallen en werd door een van de honden gevonden. “Dit had heel anders kunnen aflopen met deze temperaturen.”

Via Facebook laat het Reddingshondenteam van Argos Limburg weten “blij en opgelucht” te zijn dat ze de oudere man, die met zijn gezicht in de sneeuw gevonden werd en tekenen van dementie vertoonde, op tijd heeft gevonden. “Dit had met deze temperaturen heel anders kunnen aflopen”, klinkt het op de Facebookpagina van het Reddingsteam Argos Limburg en wordt beaamd in de commentaren. “Jullie hebben een leven gered en een familie een drama bespaard", klinkt het. 

Het reddingshondenteam schakelde meteen de politie in de ambulance in. Volgens Het Belang van Limburg werd de man tegenover de ziekenhuiscampus van Sint-Barbara in Lanaken gevonden. Of hij ook op de campus verbleef, is niet bekend.

Het reddingsteam liet meteen een ziekenwagen komen om de man mee te nemen.
Facebook/Reddingshondenteam Argos Limburg Het reddingsteam liet meteen een ziekenwagen komen om de man mee te nemen.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lieve Vandamme

  proficiat aan gans het team, én de onmisbare honden......

 • josee bielien

  Proficiat met jullie viervoeter en ook voor de baasjes ,ze hebben beiden het hart op de juiste plaats.

 • Erwin Vandriessche

  prima werk van de politie en vooral van die politiehonden.

 • patrick kesteleyn

  proficiat,,blij voor die mens en een pluim voor het hondenteam

 • guido evers

  prachtig werk jongens en honden !