Reddende buschauffeur getuigt: "Ik dacht eerst aan een kat of een pop"

In Sint-Truiden heeft een chauffeur van De Lijn vanmorgen rond 8u30 een pasgeboren kind langs de kant van de weg gevonden. Het kind leefde nog en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket heeft een onderzoek geopend naar poging tot kindermoord voor de manier waarop de baby verstopt lag langs de weg.

"Toen ik de deur open deed hoorde ik een geluid. Ik dacht eerst aan een kat en ging kijken", vertelt buschauffeur Chris Matterne. "Toen hoorde ik dat geluid opnieuw en zag ik onder een hoop vodden iets liggen. Ik dacht eerst dat het een pop was, maar toen ik dichterbij ging, zag ik het hoofdje van het kindje en voelde ik dat het het warm had. En dan besef je dat het om een baby gaat."

Chris verwittigde meteen de hulpdiensten en nam het kindje mee naar zijn bus. "Ik heb het in mijn fleece gewikkeld om het warm te houden." De hulpdiensten brachten het pasgeboren kindje vervolgens naar het ziekenhuis van Sint-Truiden. Chris begint nu pas te beseffen dat hij een leven heeft gered. "Dat zal ik nooit vergeten." (lacht)