Recordjaar voor toerisme in Brussel: nooit zo veel overnachtingen

toeristen in Brussel
Baert Marc toeristen in Brussel
In 2019 zijn in Brussel ongeveer 9,4 miljoen toeristische overnachtingen geregistreerd: een record. Dat blijkt uit cijfers van Visit.Brussels, die door Le Soir zijn gepubliceerd.

In 2010 bedroeg het aantal overnachtingen nog 5 miljoen, vorig jaar waren dat er 8,8 miljoen. De sector zag een groei met 7 procent in 2019. Dat fenomeen komt door de salons en congressen die in het Brussels Gewest zijn georganiseerd en die 11 procent extra overnachtingen genereerden in een jaar tijd.

"Dat laat ons toe quasi een evenwicht te hebben tussen het zakentoerisme en vrijetijdstoerisme", aldus Patrick Bontinck, CEO van Visit.Brussels. Volgens hem is er nu een bezettingsgraad van 80 procent in de week en 65 procent in het weekend. In 2019 was de bezettingsgraad het hoogst in juni en oktober (meer dan 83 procent) en het laagst in januari (62 procent).


Stef Gits, woordvoerder van Toerisme Vlaanderen, vult aan dat heel Vlaanderen - dus het Vlaams Gewest én het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen - tijdens de eerste acht maanden van dit jaar 2 procent meer bezoekers heeft ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar. “Iets meer dan de helft (54 procent) zijn buitenlanders. Nederland blijft onze belangrijkste herkomstmarkt, maar zowel de Verenigde Staten (+6 procent) als Rusland (+20 procent) en Japan (+13 procent) gaan erop vooruit ten opzichte van 2018.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.