Recordaantal Vlamingen bereikt met verkiezingsnieuws

DPG Media
Bijna 3 miljoen Vlamingen hebben naar de verkiezingsuitzending van VTM NIEUWS op tv en via HLN.be gekeken. HLN.be noteerde dan weer 2.291.000 unieke bezoekers, 8 procent meer dan bij vorige verkiezingen.

Bijna 1,8 miljoen mensen stemden op tv af voor ‘De Stem Van Vlaanderen’, de grote live operatie van VTM NIEUWS die zondag om 8 uur begon en duurde tot 23.10 uur. Gemiddeld keken ze 1 uur en 23 minuten. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 was de gemiddelde duur 1 uur en 11 minuten. Het bereik bleef gedurende de dag constant. “We zijn heel blij met deze resultaten. Via het regionale netwerk van News City zijn we er ook in geslaagd als eerste relevante uitslagen te brengen”, stellen An Goovaerts en Nicholas Lataire, hoofdredacteurs van VTM NIEUWS.

Online keken 1,1 miljoen mensen naar de livestream van VTM NIEUWS via HLN.be. Via sociale media zoals Facebook en Instagram keken nog eens 1,7 miljoen mensen naar reportages van VTM NIEUWS.

Via HLN.be zocht een recordaantal mensen online verkiezingsnieuws. De site registreerde 2,291 miljoen bezoekers, 8 procent meer ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen. Gebruikers bleven gemiddeld 17 minuten online, twee minuten langer dan in 2018. Ook het aantal videoviews, liefst 4 miljoen, kende een record, aldus de mediagroep.

De vernieuwde HLN-app kende een stijging van 14 procent ten opzichte van 2018 en piekte met 545.000 gebruikers. Mensen gebruikten de app gemiddeld 35 minuten om het verkiezingsnieuws te volgen.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Nols

  Goed voor het milieu, al die hangbuikzwijnen voor TV ipv van in hun blikken doos onnodige vervuilende km's af te leggen.

 • David De Geyter

  Ik miste TeleTekst. Daar kon je rustig kijken zonder al die bijkomende zever op televisie.

 • jean-pierre Vermyle

  de pers doet veel te veel aan beinvloeding,en dit zelfs tot de laatste dag en zelfs de morgen van de verkiezingen.ik heb daarom geen enkel debat gevolgd.mijn beslissing stond al lang vast,en niemand kon mij van gedacht doen veranderen.ik heb geen linkse op rechtse journalisten nodig om mij te vertellen voor wie ik moet stemmen.alleen het beleid van de vorige regering heeft mijn stemgedrag beinvloed.

 • Marc Sierens

  VTM en kijkcijfers te nemen met kilo’s zout,om van de kwaliteit van de beelden nog maar te zwijgen meer storing dan wat anders.

 • Paul Segers

  VRT was duidelijker, met meer kennis van zaken !