Recordaantal elektronische transacties op Digital Payment Day

Photo News
Worldline, de Europese leider in betaal- en transactiediensten, heeft gisteren een recordaantal van 9,1 miljoen elektronische transacties verwerkt. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar registreerde het bedrijf 11 procent meer elektronische betalingen. De dag voor Moederdag viel dit jaar samen met Digital Payment Day, een initiatief dat digitaal betalen wil stimuleren.

Traditioneel piekt het betaalverkeer de dag voor Moederdag, maar het succes van dit jaar is vooral te verklaren door de eerste Digital Payment Day. De Belg haalde zaterdag 9,1 miljoen keer zijn betaalkaart of smartphone boven om zijn aankopen af te rekenen.

De eerste Digital Payment Day is een initiatief van Febelfin in samenwerking met Bancontact Payconiq Company, Mastercard, Visa, Worldline, Unizo, UCM, Comeos, NSZ, SDZ, CCV en Europabank. "Consumenten verkiezen de kaart of smartphone boven cash, maar kunnen nog niet altijd overal digitaal betalen", aldus Karel Van Eetvelt van Febelfin. "De Digital Payment Day wil deze tegenstelling aankaarten en mensen wijzen op het gemak, de snelheid en de veiligheid van digitale betaaloplossingen.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Noël Dierickx

    Wat wil je? De mens is nu eenmaal een kuddedier (en denkt niet na). Waarom gisteren een betaling doen als je niets nodig had?

  • Baldr VanHoek

    Ja hoe sneller echt digitaal betalen zonder banken hoe beter. Kwestie van open boekhoudingen zonder administratiekosten te realiseren en mensen eigen geld mogen beheren.

  • cor vermonden

    Maatschappij wordt uiteraard nog armer.