Record van aantal elektronische betalingen gebroken: 19.504 transacties per minuut

Bert Van Den Broucke © Photo News
Vandaag, in de aanloop naar kerstavond, is het record van het aantal elektronische betalingen per minuut gebroken. Worldline, de aanbieder van betalings- en transactiediensten, verwerkte om 11.41 uur liefst 19.504 betalingen. Dat meldt Worldline dinsdagmiddag. In 2018 werd de piek ook op kerstavond bereikt, met 19.143 transacties om 11.42 uur.

In het laatste weekend voor Kerstmis werden 16.354.639 elektronische betalingen verwerkt, een stijging van 12 procent ten opzichte van het vorige weekend (14-15 december).

Op zaterdag 21 december betaalden de Belgen 10.535.817 keer op elektronische wijze. Deze dag is volgens Worldline dé nummer 1 in de geschiedenis van het elektronisch betalen in België.

Zondag 22 december brak ook een record: met 5.818.822 verwerkte elektronische betalingen werd de zondag voor Kerstmis de beste zondag ooit op het gebied van elektronische betalingen.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • GERARD DE PELECIJN

  Tot 4.10 euro, gemakkelijk en veilig zelfs voor al die kleine betalingen!

 • raf peeters

  Toch raar dat dit allemaal zo vlot gaat maar maak eens geld over van je rekening van bank A naar rekening bank B ,Fortis heeft er zo handje van weg ,3 dagen is administratief geld onderweg of liever gezegd spoorloos.In digitaal tijdperk zou je denken of dat maken ze je wijs dat de transactie in enkele seconden is gebeurd maar niet als van ene bank naar andere verhuist

 • Raf Coppens

  en maar betalen met de kaart, staat men dan verstomd dat mensen niet meer kunnen leven met een budget en vaker een put graven die dieper is dan gedacht.

 • Ruud Roeders

  Niet zo moeilijk , ze duwen het de mensen door de strot .