Record van 2 miljoen pv's voor overdreven snelheid in eerste jaarhelft: 11.419 per dag

photo_news
De Belg heeft een triest record neergezet. Voor het eerst zijn er meer dan 2 miljoen processen-verbaal uitgeschreven voor overdreven snelheid in de eerste zes maanden van het jaar: 2.066.903 om precies te zijn, of 11.419 per dag. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie, melden de kranten van Sudpresse. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om 1.927.763 snelheidsovertredingen. 

Het merendeel van de overtredingen werd in Vlaanderen begaan: 1.494.324 meer bepaald. Dat is een stijging van 7,7 procent. De provincie Antwerpen neemt een derde daarvan voor zijn rekening: 419.696. In het Brussels gewest is er een stijging van maar liefst 28 procent: daar werden 142.226 overtredingen genoteerd. Wallonië blijft min of meer status quo (+0,7 procent) met 430.375 pv’s.
110 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Rymen

  De Belg leert alleen als men hem flink in zijn portemonnee grijpt. Dus: aub nog meer en nog strengere controles op snelheid, drugs, alcohol zodat ik niet naar een begrafenis moet van een van de kinderen in mijn wijk.

 • Peter Nols

  John Ulmer, ga eens in Frankrijk kijken, daar is het op alle wegen vanaf 1 huis al bebouwde kom en limiet op 50km/u en ja daar flitst men dus ook meer Vlamingen dan Fransen, je zou beter eens een professor raadplegen voor wat betreft de Vlaamse lompigheid.

 • Guy Verstraeten

  Het is vooral de Belgische overheid die een triest record heeft neergezet. Als er zoveel boetes worden uitgedeeld betekent dit niet minder dan dat de beperkingen door de bestuurders als onaangepast aanzien worden. De overtreders klakkeloos catalogeren als snelheidsduivels is te simplistisch. Maar ja het woord veiligheid is ook een mooi alibi om verdoken belastingen te heffen.

 • Antoon Vermaerke

  Men werkt met zone 30, 50 en 70. Meestal weet je NIET in welke zone je bent. Moderne auto's hebben verkeersbord herkenning. Onze overheid neemt de snelheidsborden weg. Trajectcontrole wordt aangeduid aan de rechterzijde van de weg, maar niet op de middenberm enz... Als de kassa maar rinkelt.

 • Gerry Cle

  En dat terwijl de schaarse controles aangekondigd worden en de meeste snelheidsduivels een radarverklikker hebben. Ik vrees dat de enige manier om die betweters in het gareel te krijgen is door de boetes steeds te verdubbelen en/of na bv. 5 boetes rijbewijs kwijt en opnieuw examen doen.