Reconstructie in flat waar neurochirurge dochter om het leven bracht

Kim Aerts/rv
In de Leuvense Vaartstraat is er deze namiddag een reconstructie aan de gang in in het appartement waar neurochirurge Mehrnaz D. haar dochter Eline om het leven bracht.

De straat is gedeeltelijk afgezet. Een agent bracht een paspop het flatgebouw binnen voor de reconstructie.

Het lichaam van de 14-jarige dochter werd op 26 juli rond 13 uur aangetroffen door de nieuwe vriend van Mehrnaz D. Die trof het meisje levenloos aan in de flat van de vrouw in de Vaartstraat en verwittigde meteen de hulpdiensten. Die konden alleen nog vaststellen dat het meisje overleden was.

In de loop van de namiddag kon de politie haar moeder opsporen en oppakken aan de oprit van de E314 in Herent. De vrouw werd meegenomen voor verhoor en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die plaatste haar onder aanhoudingsbevel en stelde haar in verdenking voor moord.

Vechtscheiding

Enkele dagen later bekende Mehrnaz D. dat ze haar dochter had gedood. Volgens haar advocaat was de dochter zwaar ziek en waren zowel moeder als dochter depressief. De dochter streed al enkele jaren tegen kanker en bij haar was recent opnieuw een hersentumor vastgesteld.

De moeder, een befaamde neurochrirurge, was bovendien verwikkeld in een vechtscheiding en zou grotendeels alleen hebben ingestaan voor de zorg voor haar dochter. Mehrnaz D. zou na de feiten een zelfmoordpoging ondernomen hebben die evenwel mislukt is.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • SABINE VAN DE KERKHOVE

    Van u kinderen blijf je af, ze weten zij maar al te goed wat ze doen. Eerst altijd hun kind ombrengen en dan zogezegd de hand aan hun eigen leggen, maar met een goede advocaat komen ze er altijd goed vanaf, maar het kind is wel zijn/haar leven kwijt....

  • lap gerard

    Nieuwe vriend? Wie een echte depressie meegemaakt heeft, zal beamen dat je in dergelijke toestand geen zin, laat staan , in staat bent om een nieuwe relatie op te starten. En als arts kon ze zeker wel een propere zelfmoord op zichzelf plegen. Ik wik toch graag eens horen wat er tijdens het proces allemaal naar boven zal komen.

  • venus delta

    Niet te streng straffen. Wanhoop nabij... Maar als dokter moet je wel beter weten dan alleen wat anatomie... gezond leven en wat sporten kunnen het brein al veel goed doen. Ze verdiende toch genoeg? Depressie is vaak overrated.