Recidivist lokt minderjarigen opnieuw met valse Facebook-profielen

Een webcam.
thinkstock Een webcam.
Een 28-jarige man die via Facebook minderjarige jongens en meisjes opzocht en hen ertoe probeerde te brengen naaktfoto's te delen, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden. De man werd ook vervolgd voor verkrachting van één van zijn Facebook-slachtoffers maar daarvoor werd hij vrijgesproken.

De twintiger was niet aan zijn proefstuk toe. In 2011 had hij al een opschorting gekregen voor gelijkaardige feiten, maar nog tijdens dat proces was hij al nieuwe feiten aan het plegen. Een cursus bij een gespecialiseerd centrum voor zedendelinquenten haalde al evenmin iets uit. Op Facebook maakte de twintiger een reeks valse profielen aan waarmee hij vervolgens minderjarigen contacteerde.

Tien minderjarigen benaderd

Met valse profielen van jonge meisjes legde hij contact met minderjarige jongens en omgekeerd, om hen vervolgens ertoe te proberen bewegen hem naaktfoto's door te sturen. Als hij van één van zijn vrouwelijke slachtoffers een naaktfoto in handen kreeg, gebruikte hij die in chatgesprekken met jongens om ook van hen dergelijke beelden te krijgen, en vice versa. In totaal zou de man zo minstens 10 minderjarigen benaderd hebben.

Volgens het parket had de man met minstens één minderjarig meisje dat hij via Facebook had leren kennen, afgesproken en haar verkracht, maar daarvoor werd de man vrijgesproken omdat er volgens de rechtbank onvoldoende bewijs was.

De verdediging had tijdens het proces om een straf met probatie-uitstel onder voorwaarden gevraagd, maar daarvoor vond de rechtbank de feiten te ernstig. Bovendien lopen er nog twee nieuwe dossiers tegen de man, opnieuw voor nieuwe feiten.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Anonymous

    Enkelbandje met kleur naar eigen keuze en hij kan verder doen met zijn hobby.