Recidiverende dief veroordeeld tot 18 maanden cel

Illustratiebeeld.
Getty Images Illustratiebeeld.
Een man die verschillende toeristen in Brussel met geweld had beroofd, is dinsdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. De man was allesbehalve aan zijn proefstuk toe aangezien hij sinds 2017 al meerdere gevangenisstraffen opliep voor gelijkaardige feiten. 

M.B. had in januari een koppel beroofd en had in mei op dezelfde dag tweemaal toegeslagen, met de zogenaamde ‘voetbaltechniek'. Daarbij benadert een overvaller zijn slachtoffer door te doen alsof hij met een ingebeelde voetbal speelt en speelt hij die zogezegd door de benen van het slachtoffer. De overvaller zorgt er echter voor dat het slachtoffer ten val komt, vangt hem zogezegd op en profiteert ervan om het slachtoffer te beroven.

"Wat meneer vergeet, is dat die techniek ervoor zorgt dat we niet zomaar spreken over een gauwdiefstal, maar over een diefstal met geweld", sprak het parket, dat zich streng toonde en een gevangenisstraf van 28 maanden vorderde tegen M.B. 

Die was immers zowel in 2017 als in 2019 al veroordeeld voor gelijkaardige feiten en had in juni 2020 nog een veroordeling bij verstek opgelopen, opnieuw voor diefstallen met geweld. Zijn advocaat pleitte voor een gevangenisstraf met uitstel.

De rechtbank vond een gevangenisstraf met uitstel ongepast, onder meer vanwege het gerechtelijk verleden van M.B., maar toonde zich wel milder dan het parket en sprak een gevangenisstraf van 18 maanden uit. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • freddy cardoen

    Met andere woorden , hij mocht gaan zeker want alle straffen onder de 3 jaar moet men niet uitzitten in de gevangenis .