Rechtszaak rond mishandelde peuter Jonalyn uitgesteld

De correctionele rechtbank van Brussel heeft vandaag de zaak rond Jovelyn D., een Filipijnse vrouw van 30, uitgesteld naar 10 oktober 2008. Jovelyn D. staat terecht voor mishandeling van haar driejarige dochter. Volgens de advocaat van de moeder, Tom Bauwens, was het openbaar ministerie vergeten om de burgerlijke partijen te dagvaarden en kon de zaak dus daarom niet behandeld worden.

Verzuim
De vrouw moet zich verantwoorden voor vrijwillige slagen en verwondingen op haar dochter Jonalyn tussen 1 september 1998 en 25 december 1998. De peuter, ondertussen geadopteerd door een Duits pleeggezin, was toen drie jaar oud. De vrouw staat ook terecht voor schuldig verzuim.

Zuur
Haar voormalige partner, Thierry Brillens, werd op 26 november 2002 opgesloten voor dezelfde feiten. Brillens werd eind 1999 aangehouden. Dat was kort nadat de kleine Jonalyn in coma was achtergelaten in een ziekenhuis in Keulen tijdens de eindejaarsfeesten in 1998. Het meisje ontsnapte ternauwernood aan de dood en is bijna volledig blind ten gevolge van de folteringen door haar ouders. Brillens goot verschillende keren zuur in de ogen van de dochter van zijn partner.

Jovelyn D. heeft bekend dat ze het meisje vasthield tijdens de folteringen en heeft een maand in voorhechtenis gezeten. Ze zegt dat ze volledig onder invloed stond van haar partner. (belga/sd)

UNKNOWN