Rechter veegt bezwaren tegen uitstap Vlaamse gemeenten uit Vivaqua van tafel

Galicia
De rechtbank van koophandel heeft de vraag tot opschorting van de uitstap van vijftien Vlaamse gemeenten uit de Brusselse waterintercommunale Vivaqua als ongegrond verklaard. Dat laat Vivaqua vandaag weten.

Vijftien Vlaams-Brabantse gemeenten zijn vorig jaar uit de Brusselse waterintercommunale gestapt. Die uittreding werd op een algemene vergadering eind september goedgekeurd. Maar twee Brusselse gemeenten - Oudergem en Sint-Lambrechts-Woluwe - tekenden beroep aan tegen de beslissing. Dat gebeurde zowel bij de Raad van State als bij de Brusselse rechtbank van koophandel.

Die laatste heeft de claim van Oudergem en Sint-Lambrechts-Woluwe nu als ongegrond verklaard, aldus Vivaqua. Dat betekent volgens de watermaatschappij meteen ook dat de rechtsvordering bij de Raad van State zou moeten worden vernietigd. De Raad van State mag zich immers niet uitspreken over aangelegenheden die tot de bevoegdheid van een andere rechtbank behoren, argumenteert Vivaqua.

De uitspraak van de rechtbank betekent groen licht voor de uittreding van de Vlaamse gemeenten uit Vivaqua, klinkt het bij de intercommunale. Het is ook goed nieuws voor de fusie van Vivaqua met de Brusselse afvalwaterbeheerder Hydrobru. Die fusie is sinds 1 januari een feit en kan nu in alle rust worden afgewerkt, aldus nog Vivaqua-voorzitster Faouzia Hariche. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rik lagrou

    in brussel hebben ze nu beslist waterfactuur met 20% te verhogen -bevolking weer slachtoffer van hoge bonus en rechtzaak

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    Vivaqua-voorzitster Faouzia Hariche is tevens PS-schepen van (ondermeer) onderwijs in Brussel, ook voor het Nederlandstalig onderwijs, al spreekt ze geen woord Nederlands. Zou die werken voor haar zitpenningen ?

  • Dan Midden

    Vivaqua: de speeltuin van Mayeur en Co die bovenop een loon van 65000 nog eens een extra auto krijgen! Dat loon is bovenop de rest van zijn weddes hé