Ga naar de mobiele website
^ Top

Rechter hard na dubbele aanval op politie door jongere: "Agent, klappen krijgen hoort bij uw job"

Relschopper Hamza O. laat op sociale media graag zien hoe hij over agenten denkt.
rv Relschopper Hamza O. laat op sociale media graag zien hoe hij over agenten denkt.
Een Antwerpse politieman die slaag kreeg en een collega die werd omvergereden door één en dezelfde jongere uit Borgerhout, moeten tevreden zijn met één symbolische euro schadevergoeding. De rechter vindt dat klappen krijgen "een risico van het vak" is voor een politieman en wijst een hogere vergoeding af.

De politiemannen hadden respectievelijk 500 en 750 euro geëist. De rechter vindt dat "een politieman ­altijd de kans loopt geconfronteerd te worden met een persoon die zich weerspannig gedraagt".  Daarom wijst hij een hogere schadevergoeding af.

Hij veroordeelt de verdachte, die als 16-jarige al ­betrokken was bij rellen tussen Shariah4Belgium en de politie, wel tot acht maanden celstraf.  De uitspraak komt er net een week nadat in Antwerpen drie agenten ernstig gewond geraakten bij geweld met moslimjongeren.

Die beklaagde is niet de eerste de beste. Hamza O. is een radicale moslimjongere die al op zijn 16de in Borgerhout werd gearresteerd bij straatrellen die werden georkestreerd door Shariah4Belgium. Bij zijn arrestatie eind vorig jaar uitte hij tal van bedreigingen. "Mijn shariabroeders zullen deze feiten vergelden. Jullie agenten zullen dat met je leven bekopen", brieste de man toen hij in de cel werd gestopt.

Hoe reageren de politievakbond en de betrokken agenten op het vonnis? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!

Meer over286 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • kenny Van De B.

  Rechter heeft gelijk, als de agenten gaan solliciteren dan hebben ze dergelijke vragen al meermaals moeten beantwoorden. Ze weten dat ze vroeg of laat met geweld geconfronteerd zullen worden. Agenten worden heel vaak verbaal en soms wel fysiek bedreigd door blanke Vlamingen al dan niet onder invloed en dat komt nooit in de media. Mja als het over een Vlaming gaat is het niet speciaal eh ...

 • Jeroen De graaf

  Deze gast moet je keihard aanpakken en daarna op een bootje midden op zee zetten. Politie moet geweld mogen gebruiken en zonodig schieten. Het volk pikt het niet langer

 • Sébastien Sommelier

  Tis daar zo rechterkes dat t hier zo veilig is op straat. Wat een justitie zeg, zijn dat diegenen die zo fel gestudeerd hebben, amai. Corrupt België. Is dat waar mn belastingsgeld heen gaat...triestig!!

 • Christiaan Renaat Jozef Bosman

  Een rechter met deze visie, moet ook weten dat hij het risico loopt om door de burgers, in wiens dienst hij is aangesteld, tussen de klaren en de donkeren even hardhandig op zijn plicht tegenover het volk dat hem en zijn familie brood op tafel verschaft, gewezen te worden.

 • Guy Stas

  Toch raar dat dat enkel voor het vak politieman/vrouw geldt. Als een rechter bedreigd wordt moet het hele gerechtshof hermetisch afgesloten en beveiligd worden door... agenten.

Meld een bug