Rechtenstudente voorwaardelijk vrijgelaten in dossier van campingmoord in Middelkerke

Labo aan het werk op camping Marva in Middelkerke.
Henk Deleu Labo aan het werk op camping Marva in Middelkerke.
De Brugse raadkamer heeft vanmorgen een eerste verdachte vrijgelaten in het dossier van de zogenaamde campingmoord in Middelkerke. Het gaat om de 21-jarige rechtenstudente Kelly D. uit Namen die enkel vastzat voor lijkverberging.

De politie ontdekte in de nacht van 6 op 7 december het lichaam van Oostendenaar Mihaël P. (36) in de koffer van de wagen van Kelly D. De man had zware verwondingen in de hals en zijn geslachtsdelen waren in brand gestoken. De feiten vonden eerder die nacht plaats in een caravan op de camping Marva 3, even verderop. Huurder Alain D. (43) bracht het slachtoffer samen met Julien B. (28) om na een discussie. Romuald V. (30) zag alles gebeuren en belde D. op, die nog bij hem in het krijt stond. Samen met haar vriend Bruno C. (41) zakte de jonge vrouw uit Namen af naar de kust. V. verklaarde evenwel dat Kelly D. zelf voorstelde om "het probleem te komen oplossen" en ook zijn vriendin bevestigde dat verhaal. 

Afgelopen donderdag vond echter een nieuwe confrontatie plaats tussen Kelly D. en de vriendin van Romuald V., die plots haar verhaal wat afzwakte. De raadkamer vond dan ook dat er niet langer voldoende elementen waren om de rechtenstudente nog in de cel te houden en liet haar vrij onder voorwaarden. D. moet haar studies verderzetten en kreeg een contactverbod opgelegd met de andere verdachten. Het parket kan wel nog in beroep gaan tegen haar vrijlating.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor VOS

  Meestal gaat het ook om wie je kent, of wie je ouders zijn.

 • Dan Midden

  dus die mag/moet haar studie verderzetten terwijl ze criminele feiten heeft gepleegd? Nadien krijgt ze opschorting van straf omdat ze anders haar "beroep" niet kan uitoefenen? Wanneer durft iemand justitie eens opkuisen zodat er terug rechtspraak is met respect voor de samenleving die ze hoort te beschermen en verdedigen?

 • Cynthia De pannemaeker

  Maar jogens toch bestaat hier in belgie nog gerechtigheid of wa voorwaardelijk vrij gelaten en dan nog voor moord ik begrijp da gerecht nie meer en de slachttofers dan dar word geen rekening mee gehouden het word tijd dat amerika naar hier komt

 • benny vandersanden

  Praktijkstudie om later het crimineel uitschot beter te kunnen verdedigen. Ongelooflijk dat een medeverdachte in een moordzaak nog verder kan in de wereld van justitie

 • Anny Bollens

  Wat willen jullie...geen plaats in onze gevangenissen! Dus maar vrijlaten om andere moordenaars!