Rechtbank overbelast: KI voor lekkende agent in zaak humanitaire visa uitgesteld

Melikan Kucam
n-va Melikan Kucam
De politieman die informatie uit het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa zou gelekt hebben, verschijnt morgen pas voor de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI). Door overbelasting van de rol moest de zaak met een dag worden uitgesteld, zo werd vernomen bij het hof van beroep.

De politieman uit Diest, die werkt voor de centrale diensten van de federale politie, werd bijna drie weken geleden aangehouden voor schending van zijn beroepsgeheim. De raadkamer besliste enkele dagen later dat hij zijn voorhechtenis thuis mocht uitzitten met een enkelband, maar het parket ging daartegen in beroep. Het is nu aan de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling om te oordelen over zijn verdere aanhouding.

Morgen verschijnt ook Melikan Kucam, de vermeende spilfiguur in het dossier, voor de KI. Hij zou via tussenpersonen fors betaald zijn om mensen via humanitaire visa naar ons land te brengen. Zelf ontkent hij dat met klem. Kucam ging in beroep tegen de bevestiging van zijn aanhouding door de raadkamer. 

Bekijk ook:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Wat volk bijnemen en echte boetes opleggen die direct moeten betaald worden en je kunt meteen je bijkomend volk betalen. Maar die lieve vriendjes nietwaar.......

 • raf peeters

  Belgie weer ,agent is de pineut als ie wat zijn mond voorbij praat en de echte daders gaan seffens weer vrijuit , wedden?.

 • Annie Broeckx

  De mat( om het onder te vegen) is al een tipje opgelicht.

 • Jens van den Broeck

  Ah ja, straks is het 25 mei en zou iedereen het al vergeten zijn...