Rechtbank Leuven: vier keer levenslang verbod op houden van dieren

Een van de verwaarloosde honden was een maltezer (archiefbeeld).
Getty Images Een van de verwaarloosde honden was een maltezer (archiefbeeld).
De correctionele rechtbank van Leuven heeft vier personen een levenslang verbod tot het houden van dieren opgelegd. Dat gebeurde in twee strafdossiers voor feiten van dierenverwaarlozing in Leuven en Linter.

Maria A. en Melisa B. stonden terecht voor de verwaarlozing van twee honden, een papegaai, twee vogels en een konijn in hun woning in Leuven van januari tot juli 2018. De dieren kregen geen voedsel en geen water. De beklaagden zorgden niet voor medische opvolging van hun (huis)dieren. Een maltezer werd aangetroffen met een groot en pijnlijk kankergezwel. Een andere hond, een boxer, had zo goed als geen bewegingsvrijheid.

Een van de beklaagden voerde een gameverslaving aan als excuus voor de verwaarlozing. Maria A. en Melisa B. kregen beiden bij verstek 2.000 euro boete en een levenslang verbod tot het houden van dieren, zoals bepaald in artikel 40 van de wet over het dierenwelzijn.

In een andere zaak werden Kris T. en Silvana V.H. beticht van het achterlaten van kippen en vogels in de zomer van 2017 in hun woonplaats Linter in Vlaams-Brabant. "De dieren werden achtergelaten met de bedoeling om zich ervan te ontdoen", stelde de rechter. Ook deze twee beklaagden werden bij verstek veroordeeld tot 2.000 euro boete en een levenslang verbod tot het houden van dieren.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anita Billen

  Meer van deze rechters graag.

 • Caroline Bex

  Dan spoor je niet, dieren verwaarlozen omdat je een stom spelletje wil spelen... Ziek!

 • Maria Arens

  Alle veehandelaars ook een levenslang verbod aub... WAT is het verschil ? Dat veedieren geld moeten opbrengen?????

 • Peggie Van Audenhove

  Zo moesten er meer zijn, eindelijk worden er eens straffen uitgedeeld aan dergelijk allooi. Nu nog overal in België op deze strenge manier mensen die dieren mishandelen of verwaarlozen idem bestraffen.

 • Jan Verstrepen

  Hoort zo nu nog controleren. Zulke crapuul kun je niet vertrouwen!