Rechtbank Brussel geeft man met cocaïne in lichaam 36 maanden cel

UNKNOWN

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een Nigeriaanse vijftiger tot 36 maanden cel veroordeeld omdat de man op de luchthaven Brussels Airport betrapt was met 1,1 kilo bolletjes cocaïne in zijn lichaam. Voor één keer ging het niet om een drugskoerier die uit Zuid-Amerika kwam, maar om een man die op weg was naar Groot-Brittannië.
 
De vijftiger was tegengehouden toen hij het vliegtuig naar Manchester wou nemen en bekende bij zijn eerste ondervraging onmiddellijk de feiten. Hij vertelde daarbij dat zijn vrouw in Nigeria in het ziekenhuis lag en hij dringend geld nodig had. Een vriend uit Duitsland had hem daarom in contact gebracht met een organisatie in Amsterdam, waar hij de bolletjes had moeten inslikken.
 
Hoewel de Nigeriaan volgens de rechter duidelijk een kleine garnaal was, kreeg hij toch een gevangenisstraf van 36 maanden. De rechtbank wees er daarbij op dat de man nog het geluk had dat hij in België en niet in Groot-Brittannië betrapt was, waar de minimumstraf voor dergelijke feiten tien jaar cel zou bedragen. (belga/ddh)