RAW13 schreef rapsong vlak na dodelijke steekpartij

SpaiKo - Microfoon Crimineel (RAW13Records)
Op het assisenproces in Brugge tegen de Oostendse hiphopbende RAW13 staan Kevin Derveaux (24), Jacky Labaere (42), Robin Van Bossuyt (28) en Kevin Goeman (28) terecht voor moord en twee moordpogingen in Torhout.

RAW13 zorgde al langer voor problemen in de uitgaansbuurt van Torhout. In de nacht van 15 op 16 juli 2011 reden Jacky Labaere en zijn stiefzoon Kevin Goeman met hun pick-up in op het terras van café Apropoo. De eveneens zwaarbewapende Kevin Derveaux arriveerde even later.

Labaere haalde met een hakmes twee keer uit naar Karim M'hedhebi (40). In totaal kreeg het zwaargewonde slachtoffer zeven messteken. Buitenwipper Christophe Decoene (49) kreeg zware messteken te verwerken van Kevin Derveaux. De eerste beschuldigde bekende ook de fatale messteek aan het dodelijk slachtoffer Jeroen Balloey (21).

Gitzwart oeuvre

Het hele proces al verwijzen speurders en advocaten naar het gitzwarte oeuvre dat RAW13 aan de wereld schonk. Niet dat er veel variatie in de rappende West-Vlaamse rijmelarij zit: altijd hebben ze dezelfde nijdige, aanvallende toon, en altijd is het 'wij tegen de rest'. Onderstaande song schreven ze vlak na de feiten. Wie niet beter weet, zou er een schuldbekentenis op muziek in kunnen zien.