Radiohead-drummer bestolen in Antwerpse boekenwinkel

Twitter/@clivedeamer
Clive Deamer, de drummer van de Britse band Radiohead, is donderdag bestolen in een boekenwinkel in Antwerpen. Een zakkenroller ging ervandoor met zijn portefeuille. Een bewakingscamera legde de diefstal vast.

Radiohead speelde gisteren de weide van Rock Werchter plat, maar drummer Clive Deamer had er geen al te best verblijf in ons land op zitten. Een dag voor het optreden zakte hij nog even naar Antwerpen af, maar daar werd hij bestolen.

Deamer wandelde donderdag The Other Shop binnen op de Melkmarkt in Antwerpen. Daar werd hij het slachtoffer van een zakkenroller.

Bewakingsbeelden

Nadat de drummer naar buiten was gewandeld, besefte hij dat zijn portefeuille was gestolen. Hij liep weer naar binnen en vroeg aan de zaakvoerder of hij de bewakingsbeelden kon bekijken. Op de beelden is te zien hoe een man met een rode polo en een petje de portefeuille uit Deamers jas steelt.

Deamer nam enkele foto's van het scherm en zette de beelden op Twitter. Hij hoopt dat iemand de dief herkent, zodat hij snel kan gevat worden.

De politie onderzoekt de zaak. "De uitbater van de winkel zal zijn camerabeelden aan ons bezorgen", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns aan Het Nieuwsblad. "Er is aan de hand van een beschrijving nog nazicht gedaan in de omgeving, maar zonder resultaat."

De buit zou beperkt zijn gebleven, maar Deamer moet wel al zijn documenten en bankkaarten opnieuw aanvragen.