Racistische aanval op jonge moslima (19): daders trekken hoofddoek en bovenkleren uit en verminken lichaam

De 19-jarige vrouw werd aangevallen op straat in Anderlues.
Google Maps/ANP De 19-jarige vrouw werd aangevallen op straat in Anderlues.
Twee onbekenden hebben maandagavond op straat in Anderlues (provincie Henegouwen) een jonge moslimvrouw beledigd en haar hoofddoek en bovenkleren uitgetrokken. Voorts verminkten ze het lichaam van de 19-jarige vrouw. Dat meldt het parket van Charleroi.

De jonge moslimvrouw liep maandag rond 23 uur in een steegje in Anderlues, een gemeente nabij Charleroi. Twee onbekenden hielden de vrouw tegen, gooiden haar tegen de grond en beledigden haar met racistische uitspraken.
Vervolgens trokken de daders haar hoofddoek af en haar bovenkleren uit. Met een scherp voorwerp verminkten ze haar gezicht, benen, buik en romp. Nadien kozen ze het hazenpad in een onbekende richting.
Het ging duidelijk om een racistische daad, zegt het parket. De lokale politie van Binche-Anderlues onderzoekt de zaak. 
182 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • chantal vanlaere

  En hoe ver staat het onderzoek, raar dat nieuws blad nog geen fotos van de verminking heeft gezet,kom pak de daders

 • El yaghmouri Ahmed

  Tjonge jonge wat een reactles hierzo.. de vrouw is het slachtoffer en wordt hier neergezet àlsof zij hiervoor verantwoordelijk is. Ik walg van de mensen op HLN rasechte extreemrechtse sympatisanten en heel erg dom

 • Steve Van der Vekens

  Ik zie geen racisme. ‘Ongelovige’ genoemd worden is ook racistisch. Weg ermee!

 • Jan De Cock

  Actie is gelijk aan reactie punt

 • Jean-Claude Van Meirhaeghe

  Ik heb een vriend die aangevallenen geweest door vreemdelingen, de politie zag het gebeuren die deden niets en de Rechter zei dat ze er niets konden en zouden aan doen, wie is hier de klos? Dan verwacht men nog respect voor deze personen, ja dag Jan,