Raadkamer verlengt aanhouding van Steve Bakelmans

Steve Bakelmans.
DR Steve Bakelmans.
Steve Bakelmans (39), die verdacht wordt van de moord op studente Julie Van Espen (23), is vandaag een tweede maal voor de raadkamer in Antwerpen verschenen. Zijn aanhouding werd opnieuw met een maand verlengd.

Bakelmans was niet zelf aanwezig, maar werd op de zitting vertegenwoordigd door zijn nieuwe advocaat. Hij vertelde na afloop dat het onderzoek goed vooruitgaat en dat het psychiatrisch onderzoek volop bezig is. Hij had niet om de vrijlating van zijn cliënt gevraagd. “Dat is nu niet aan de orde”, zei de Brusselse strafpleiter Dimitri De Béco.

Julie Van Espen verdween op 4 mei. De studente uit Schilde was thuis met de fiets vertrokken richting Antwerpen, waar ze met vriendinnen had afgesproken, maar kwam daar nooit aan. Er volgde meteen een zoekactie naar het meisje. Een dag later werden bebloede kledij en de fietsmand van Julie teruggevonden in de buurt van het Albertkanaal, waar haar gsm-signaal voor het laatst was opgevangen. Na die vondst werd een moordonderzoek gestart.

Het lichaam van Julie werd op 6 mei in het Albertkanaal in Merksem teruggevonden. Diezelfde dag werd ook Steve Bakelmans gearresteerd. Hij was op camerabeelden in de buurt van het kanaal te zien met haar fietsmand in zijn handen. Hij werd geïdentificeerd nadat er een opsporingsbericht over een “belangrijke getuige” was verspreid. Hij bekende dat hij Julie wilde verkrachten en dat hij haar gedood had, omdat ze zich hevig verzette.

Bakelmans werd al meermaals veroordeeld, onder meer voor verkrachting. Hij was op vrije voeten in afwachting van een tweede verkrachtingszaak die gisteren op het hof van beroep behandeld werd.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Janssen

    Het zou eraan mankeren om dat crapuul los te laten zoals met de gewelddadige minderjarige asielzoeker die ze wél loslaten op onze maatschappij! Beiden zouden moeten in de cel zitten dus waarom de ene wel en de andere niet? Kan geens dat eens toelichten?

  • mark schoemaker

    1 maand ? de rest van zijn leven !

  • maud hallett

    vijgen na pasen