Raadkamer verlengt aanhouding brandstichter Oudenburg

De raadkamer in Brugge heeft vandaag de aanhouding van de 25-jarige Dieter Debackere uit Oudenburg met een maand verlengd. De man wordt beticht van diverse opzettelijke brandstichtingen. Volgens het parket zou hij vanaf 2004 meerdere branden hebben gesticht.

Feiten bekend
De 25-jarige werd eind vorige week opgepakt na grondig speurwerk van de politiezone Kouter. Diverse onafhankelijke getuigen brachten de speurders op het spoor van de 25-jarige. "Mijn cliënt heeft drie feiten bekend", zegt advocate Tamara Decorte. "Hij heeft ook nog van zes andere branden gesproken in de periode 2007-2008. Daarover moet hij nog worden ondervraagd."

Materiële schade
De drie branden die de Oudenburgenaar heeft bekend zijn die in een schuur van de Abdijhoeve, in de loods van het bedrijf Gryson en een schuur in de Pompestraat. Bij deze branden was er alleen materiële schade.

Wat de aanleiding voor de daden van haar cliënt zijn, weet de advocate niet. "Ik heb mijn cliënt nog maar even kunnen spreken. Vandaag hoop ik hem verder te ontmoeten." (belga/ka)