Raadkamer handhaaft aanhouding van Steve Bakelmans, onderzoek naar moord Julie Van Espen (23) loopt verder

Steve Bakelmans.
RV, Belga Steve Bakelmans.
De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Steve Bakelmans (39), die verdacht wordt van de moord op studente Julie Van Espen (23), met twee maanden verlengd. Dat werd vernomen bij het parket. Het onderzoek loopt verder.

Julie Van Espen verdween op 4 mei. De studente uit Schilde was thuis met de fiets vertrokken richting Antwerpen, waar ze met vriendinnen had afgesproken, maar kwam daar nooit aan. Er volgde meteen een zoekactie naar het meisje. Een dag later werden de bebloede kledij en de fietsmand van Julie teruggevonden in de buurt van het Albertkanaal, waar haar gsm-signaal voor het laatst werd opgevangen. Na die vondst werd een moordonderzoek gestart.

Het lichaam van Julie werd op 6 mei in het Albertkanaal in Merksem teruggevonden. Diezelfde dag werd ook Steve Bakelmans gearresteerd. Hij was op camerabeelden in de buurt van het kanaal te zien met de fietsmand in zijn handen. Hij werd geïdentificeerd nadat er een opsporingsbericht over een “belangrijke getuige” verspreid was. Hij bekende dat hij Julie wilde verkrachten en dat hij haar gedood had, omdat ze zich hevig verzette.

Bakelmans werd al meermaals veroordeeld, onder meer voor verkrachting. Hij was op vrije voeten in afwachting van een tweede verkrachtingszaak. In juni veroordeelde het hof van beroep hem in die zaak tot vijf jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.