Exclusief voor abonnees

R-waarde stijgt naar 0,93 en daar blijft het niet bij volgens Steven Van Gucht: “Volgende week haast zeker boven 1"

AFP
De R-waarde, het getal dat aangeeft hoeveel mensen één besmet persoon aansteekt, is volgens viroloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) verder gestegen naar 0,93. “Het is haast zeker dat dit getal volgende week boven de 1 uitkomt”, zegt Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano. “Maar zolang de andere cijfers laag blijven, is er geen reden tot paniek.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
90 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Gyles

  De regels moeten voor iedereen gelijk zijn. Verplichten is een noodzaak, want iedereen heeft zijn eigen opinie over 'gezond verstand'. De meesten menen dat dit gelijk staat met 'de randjes eraf lopen' ..., wat bij anderen dan weer ergernis veroorzaakt.

 • Peter Van Den Bossche

  Het virus is nog niet bedwongen. En wat de discussies van de zin of onzin van het dragen van een mondmasker betreft: daar ben ik van het principe "baat het niet dan schaadt het niet ". Voor de boodschappen morgen in een warenhuis zal ik het dragen.

 • Franky Vandaele

  Er is geen enkel maar dan ook geen enkel wetenschappelijk bewijs dat zowel de mondmaskers en zelfs de 1,5 meter helpen tegen virussen ,volgens bepaalde Nederlandse artsen.En als je zegt dat gans Belgie schreeuwt voor mondmaskers ,dan ben je er ver naast !! Je moet 10.000.000 inwoners de enquete laten doen en geen 27000 .Je komt nog aan geen 30% voorstanders.

 • Kathleen Duponcheel

  Nu er ook jonge mensen getroffen worden,zullen misschien ook inzien dat het niet alleen gaat om ouderen en zwakkeren,en hopelijk niet meer gaan betogen en lockdown feestjes geven op markt,of met 60 in appartement!

 • EDMOND VAN GUYSE

  Doen zoals in Duitsland. Verplicht om een masker te dragen om een terras te betreden tot op uw plaats, idem voor de winkels en warenhuizen, idem voor evenementen buiten waar de afstand niet kan gerespecteerd worden