QUIZ. Slaag jij in deze verkeerstest voor kinderen van de lagere school?

Slaag jij in deze verkeerstoets voor lagereschoolkinderen?
Shutterstock Slaag jij in deze verkeerstoets voor lagereschoolkinderen?
In 1.556 lagere scholen gaat vandaag De Grote Verkeerstoets van start, een online toets over verkeer en mobiliteit voor leerlingen uit het vijfde leerjaar. Zij krijgen 25 meerkeuzevragen over het verkeer, van voorrangsregels tot fietsvoorschriften. Als ze 17 op 25 halen, zijn ze geslaagd voor de toets. Wij bundelden alvast enkele oefenvragen in een quiz. Slaag jij voor de test?

De Grote Verkeerstoets is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) met de steun van de Vlaamse overheid. Meer dan 39.000 leerlingen en 1.556 basisscholen zijn ingeschreven. Dat is een recordeditie, zo laat de Vlaamse Stichting Verkeerskunde weten. Het is het tiende jaar op rij dat de toets georganiseerd wordt voor het basisonderwijs. Elke deelnemende school kreeg als cadeau een verkeersbordenkwartet.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Verena Kerkhofs

  Ik heb het nog goed gedaan 8/10 met als fouten dat ik zei dat je links of rechts mag inhalen op een fietspad en dat de lichten niet mogen knipperen..

 • ivan Gabriels

  6/10 Toen ik int 5e zat,kwam ik niet tot zo en hoge schore.....pffffff

 • Ronny Van Looy

  8/10

 • Lindsey Clauw

  7/10