QUIZ. Slaag jij in deze verkeerstest voor kinderen van de lagere school?

Slaag jij in deze verkeerstoets voor lagereschoolkinderen?
Shutterstock Slaag jij in deze verkeerstoets voor lagereschoolkinderen?
In 1.556 lagere scholen gaat vandaag De Grote Verkeerstoets van start, een online toets over verkeer en mobiliteit voor leerlingen uit het vijfde leerjaar. Zij krijgen 25 meerkeuzevragen over het verkeer, van voorrangsregels tot fietsvoorschriften. Als ze 17 op 25 halen, zijn ze geslaagd voor de toets. Wij bundelden alvast enkele oefenvragen in een quiz. Slaag jij voor de test?

De Grote Verkeerstoets is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) met de steun van de Vlaamse overheid. Meer dan 39.000 leerlingen en 1.556 basisscholen zijn ingeschreven. Dat is een recordeditie, zo laat de Vlaamse Stichting Verkeerskunde weten. Het is het tiende jaar op rij dat de toets georganiseerd wordt voor het basisonderwijs. Elke deelnemende school kreeg als cadeau een verkeersbordenkwartet.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verena Kerkhofs

  Ik heb het nog goed gedaan 8/10 met als fouten dat ik zei dat je links of rechts mag inhalen op een fietspad en dat de lichten niet mogen knipperen..

 • ivan Gabriels

  6/10 Toen ik int 5e zat,kwam ik niet tot zo en hoge schore.....pffffff

 • Ronny Van Looy

  8/10

 • Lindsey Clauw

  7/10