Qmusic-ochtendduo verrast Niels Destadsbader met gouden plaat

Het Qmusic-ochtendduo Sam & Heidi verraste Niels Destadsbader vandaag. Hij kreeg een gouden plaat voor zijn album 'Speeltijd', waar ondertussen al meer dan 17.000 exemplaren van werden verkocht. "Toen ik bij Miguel Wiels thuis kwam, hing zijn muur vol met gouden platen. Nu kan ik er eindelijk zelf één aan mijn eigen muur hangen, hoe cool is dat?", lachte Niels.

Niels is al sinds oktober elke donderdag met Miguel Wiels te gast bij Sam & Heidi in de rubriek Niels & Wiels. Ze brengen tijdens de rubriek live een Nederlandstalige versie van een Qmusic-hit. Met Kerstmis in aantocht zongen ze vandaag een speciaal kerstnummer dat een ode werd voor Sam & Heidi om de laatste Niels & Wiels van het jaar 2016 goed af te sluiten en om het ochtendduo Sam & Heidi te bedanken. Ze zongen een Nederlandstalige versie van de klassieker 'Rudolph The Red-Nosed Reindeer' van Gene Autry.

"Met de kerstgedachte in het achterhoofd moeten we warmte en liefde geven aan iedereen. En om de laatste van het jaar goed af te sluiten hebben we besloten om er voor de eerste keer in onze rubriek een speciaal duet voor jullie van te maken!", vertelden Niels en Miguel. Niels & Wiels hebben al verschillende Qmusic-hits omgevormd naar een eigen Nederlandstalige versie. Zo bracht het duo 'Ik heb je lief', een cover van het nummer 'All Of Me' van John Legend. Speciaal voor de verjaardag van Sam De Bruyn brachten ze een cover van het nummer 'One Dance' van Drake met de titel 'Een beetje verslaafd'.

Niels zong tijdens deze rubriek ook voor de eerste keer helemaal in het West-Vlaams met een Nederlandstalige versie - getiteld 'Skwon meiske' - van het Spaanse nummer 'Sofia' van Alvaro Soler. Ook om Rode Neuzen Dag te steunen schreven Niels en Miguel het nummer 'Een Beetje Anders', een Nederlandse tekst op de melodie van het nummer 'Spirits' van de Strumbellas. Hun nummers vallen blijkbaar in de smaak, want vanmorgen was er een luisteraar aan de lijn die vroeg of er geen cd kwam van Niels & Wiels. Het duo beloofde om er eens over na te denken tijdens de kerstvakantie.