Ga naar de mobiele website
^ Top

Qmusic-ochtendduo Sam en Heidi zal morgen niet zwijgen tot u in actie komt: waarom?

Medialaan
Qmusic-dj Sam De Bruyn kwam daarnet langs in de Qmusic-studio bij zijn collega's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe om te vertellen over de speciale ochtendshow die hij morgenvroeg samen met Heidi Van Tielen zal presenteren: "Volgens de Verenigde Naties is de hongersnood in Afrika de ergste humanitaire ramp sinds 1945. Om ons steentje bij te dragen, gaan we op vrijdag 17 maart een atypische ochtendshow presenteren: we gaan de hele ochtend niet zwijgen. We stoppen enkel met praten als de luisteraars beloven een storting te doen aan het Consortium 12-12", vertelde hij op de radio.

Op vrijdag 17 maart, zwijgen Sam en Heidi - letterlijk - niet over Afrika. Het duo zal tussen 6u en 9u onafgebroken praten. Ze krijgen hiervoor ook de hulp van heel wat bekende Vlamingen, zodat ze de hele tijd kunnen blijven babbelen. Pas als luisteraars beloven om een donatie te doen op het rekeningnummer van 12-12, krijgen ze muziek te horen. Elke plaat heeft een prijs en luisteraars kunnen per sms of via de Q-app laten weten welk bedrag ze willen storten. Zodra het vooropgestelde bedrag bereikt is, wordt de plaat gedraaid. Kortom: wie muziek wil horen, moet eerst een donatie doen.

Sam & Heidi: "Voor veel mensen is hongersnood geen 'sexy' goed doel, waardoor ze niet meteen geneigd zijn om er aandacht aan te besteden. We willen de mensen op deze manier sensibiliseren en stimuleren om geld te storten en zo de meer dan 20 miljoen slachtoffers uit de nood te helpen. Anders gaan ze drie uur lang enkel non-stop gepraat van ons horen... daar zit nu toch niemand op te wachten? We hopen dat we op die manier luisteraars kunnen overtuigen om te storten."

Meer over6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Suikertaks Suikertaks

  Zal wel naar een andere zender luisteren

 • Stefan Wouters

  Geen enkel probleem...luister toch stubru :-D

 • Den Bokser

  Zwijgen konden ze toch niet heb de post al lang verandert naar mnm toch een iets betere. De beste blijft rgr.fm

 • Dada Nix

  Da ze maar lullen, ze zouden beter hier in België zelf eerst iets doen aan de jongeren en ouderen die het moeilijk hebben te overleven in dit o zo fantastisch landje, vooraleer men in een ander land de grote jan ga uithangen. Jullie lullen 3uur,dan verzet k de radio wel op een andere zender.

 • Andre DM

  Kijk eerst in eigen land , maar nee daar is te veel controle en ver weg kunnen zakken vullers welig tieren

Meld een bug