Pyromaan aan het werk in Willebroek?

Tim Van der Zeypen
De brandweer van Willebroek heeft vannacht zijn handen vol gehad met een zware brand in het centrum van Willebroek. Rond 3.30 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een uitslaande brand in een leegstaand pand in de Nieuwstraat. Het was een buurman die de brand als eerste had opgemerkt. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle maar moest een hele tijd nablussen. Wellicht gaat het om brandstichting. Begin mei werden enkele meters van de huidige brand ook al twee leegstaande panden in brand gestoken.

De brand veroorzaakte een felle rookontwikkeling. Negen bewoners van twee flats in het naastgelegen flatgebouw werden preventief geëvacueerd. Niemand raakte gewond. De brandweer kon verder ook nog voorkomen dat het vuur zich verspreidde naar de naastgelegen panden. 

Het parket heeft een deskundige aangesteld om de brand te onderzoeken. Het onderzoek naar de twee vorige branden loopt nog. Burgemeester Eddy Bevers (NV-A) heeft de waakzaamheid inmiddels verhoogd en roept buurtbewoners op om bij verdachte situaties meteen de hulpdiensten te verwittigen.

Tim Van der Zeypen