PVDA wil wel regeren, maar ziet niet met wie: "Al 30 jaar linkse partijen die rechts regeren"

Raoul Hedebouw (Archiefbeeld).
Photo News Raoul Hedebouw (Archiefbeeld).
De PVDA wil wel in een regering stappen, maar ziet niet goed met wie ze een regering kan vormen. Dat zei PVDA-woordvoerder en kamerlid Raoul Hedebouw zondag op RTL-TVi.

"We willen best wel regeren. Maar met wie en om wat dan te doen? In België zijn we al 25 of 30 jaar gewoon aan linkse partijen die rechts regeren", zei Hedebouw. Hij doelt op de PS, die verschillende maatregelen mee heeft goedgekeurd die de werkloosheid strenger maken. "De PS heeft ingestemd met de jacht op de werklozen. Wij, de PVDA, gaan dat niet doen", aldus Hedebouw.

Als er dan toch een partij wat dichter bij de PVDA staat, is dat Ecolo, zei Hedebouw. "Ecolo zou wel nog moeten zeggen of ze nu links of rechts zijn. Blijkbaar weten ze het niet zo goed. Als ze links zijn, zal Ecolo diegene zijn met wie het het beste klikt". 

"We zeggen aan onze kiezers: als jullie een breuk (met de traditionele politiek, nvdr) willen, dan zal je die met ons krijgen, maar vraag dan niet aan de PVDA om zoveel compromissen te sluiten dat we gecompromitteerd geraken", zei Hedebouw nog.
59 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Conny Van den Bosch

  Als ik hier sommige commentaren lees denk ik aan een land waar iedereen elke dag netjes op een rij loopt en de grote leider groet alvorens te gaan werken voor een hongerloon. Studentjes die niet meer mogen kiezen wat ze willen studeren, nee, de grote vader beslist of je wel slim genoeg bent. En als je niet luistert verdwijn je in de goelag. Word wakker, ook het communisme heeft gefaald.

 • Ronny Van de Wal

  Ja hoor laat die gasten mee regeren.Krijgen we binnenkort een standbeeld van Marx op de Groenplaats.....

 • Gino Denil

  De indoctrinatie van het neoliberale gedachtegoed is diep doorgedrongen. De s.pa is zijn paarse periode nooit helemaal te boven gekomen. En groen sloeg in het verleden ook soms appelblauwzeergroen uit. Bij zo ver dat bijna iedereen het nu als normaal aanvaardt dat je zou leven om te werken en je beoordeelt wordt als mens op je economisch rendement. Dus los van elke ideologie of politieke stellingname heeft hij gelijk.

 • mevr coel

  Als je steeds blijft stemmen op partijen die de rijken verrijken de armen maar minder geven en respectloos zijn naar de werkmens dan zullen het vooral die laatste zijn die de rekeningen blijven betalen ,en een pesioen krijgen waar ze geen dokter,ziekenhuis,huur laat staan een vakantie kunnen mee betalen Met dank aan al die partijen die zich verrijken op de kap van hard werkende Belgen Gelukkig hebben we een alternatief

 • Zjeppe Fierens

  Dat ze hun partijtje dan opheffen, kost ons alleen maar geld. Herman Cohen, MAAR 30%???? Noem eens een partij die nog maar in de buurt komt? Of denk je misschien dat alle anderen gaan samen klitten? Voetjes op de grond en realist blijven he!