PVDA wil betrokken worden bij onderhandelingen en organiseert “mars voor andere politiek”

PVDA-voorzitter Peter Mertens.
Photo News PVDA-voorzitter Peter Mertens.
De PVDA wil betrokken worden in de federale formatie nu die in een diepe crisis is verzand. "De politieke crisis duurt 266 dagen, en het is 266 dagen dat de PVDA uitgesloten wordt", zegt voorzitter Peter Mertens. De extreemlinkse partij organiseert op 1 maart een 'mars voor een andere politiek' in Brussel.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de PVDA wordt ze niet opnieuw uitgenodigd bij de koning nu die vanaf vandaag consultaties opstart om een uitweg te vinden uit de onderhandelingscrisis, en dat "op aandringen van de voorzitters van de tien traditionele partijen", dixit voorzitter Peter Mertens. Een "laag politiek spelletje", vindt hij. "Daarmee worden meer dan een half miljoen kiezers uit alle drie de regio's van het land genegeerd. En daarmee wordt vooral ook het krachtige sociale signaal van de verkiezingen genegeerd. Zo kan het niet langer."

Om die boodschap kracht bij te zetten organiseren de marxisten een "mars voor een andere politiek", op 1 maart in Brussel. "Als men niet wil luisteren naar de gewone man en vrouw, dan moeten we nog duidelijker spreken."

Lees ook in HLN+: CD&V met de C van colère: “Wij zijn niet de dweil van de Wetstraat”
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guy Van Becelaere

  Zelfs de koning wil de taal van de meerderheid in dit land niet spreken. Gehoord op VN conferentie toespraak ra,ra in welke taal !!

 • Guy Van Becelaere

  PVDA wil betrokken worden bij de federale regeringsvorming wablief ? en een grote Vlaamse partij mag dat niet ! democratie op zijn sovjets dan wat een pretentie toch

 • joseph verbeke

  Dromen is niet verboden.

 • Marcel Willems

  PVDA is een Belgische partij dus federaal ,VB is een is dus niet federale partij .Dus enkel mogelijk in Vlaamse regering.Ook PVDA leunt meer aan bij de gewone burgers .Communisten zijn het al lang niet meer.

 • Paul Lauwers

  Communisme is getest in vele landen en wat blijkt: op papier de perfecte bestuursvorm maar met de ”mens” als zwakke schakel onuitvoerbaar. Verbieden graag.