PVDA lanceert teller om blokkering burgerwet voor minimumpensioen aan te klagen

PVDA-voorzitter Peter Mertens roept iedereen op mee te doen aan de Grote Colère, de mars voor een nieuwe politiek die zondag door de straten van Brussel zal trekken.
BELGA PVDA-voorzitter Peter Mertens roept iedereen op mee te doen aan de Grote Colère, de mars voor een nieuwe politiek die zondag door de straten van Brussel zal trekken.
De PVDA hekelt de manoeuvres van de traditionele partijen om de behandeling van de burgerwet voor een minimumpensioen van 1.500 euro netto te blokkeren. "Op 11 december 2019 werd de eerste burgerwet officieel ingediend, samen met maar liefst 100.000 handtekeningen. 77 dagen later heeft het parlement de wet nog altijd niet besproken", zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens vandaag in een persbericht. De PVDA heeft daarom een teller online gezet

"De teller loopt en de meer dan 170.000 burgers die op dit moment ons voorstel steunen, kunnen zien hoeveel tijd er sinds 11 december is verstreken", zegt Peter Mertens. "Er zou nog geen reglement zijn voor de bespreking van een burgerwet. Men heeft vorig jaar dus de mogelijkheid van een burgerwet ingevoerd zonder in een reglement te voorzien om die door het parlement te laten bespreken. En nu wordt de 'reglementscommissie' om dat te corrigeren voortdurend uitgesteld."

De PVDA zal echter druk blijven uitoefenen. "We blijven campagne voeren om 250.000 handtekeningen te verzamelen van mensen die onze burgerwet steunen. We roepen iedereen op om mee te doen aan de Grote Colère, de mars voor een nieuwe politiek die zondag door de straten van Brussel zal trekken.”

De teller op de speciaal daarvoor gebouwde site van de PVDA.
PVDA/rv De teller op de speciaal daarvoor gebouwde site van de PVDA.