PVDA’er stapt op na seksistische uitspraak: “Slet van de partij”

Volgens de PVDA-fractieleider in Namen zijn de uitlatingen van Lenoir (foto) te wijten aan een psychische ziekte.
PTB, Facebook Volgens de PVDA-fractieleider in Namen zijn de uitlatingen van Lenoir (foto) te wijten aan een psychische ziekte.
Jean-François Lenoir (PVDA) neemt ontslag uit de gemeenteraad in Namen. Dat bevestigt PTB, de Waalse tegenhanger van PVDA. De man had op Facebook aangebrande opmerkingen gemaakt over zijn cdH-collega Dorothée Klein. 

Lenoir deelde gisterenavond een foto op Facebook van cdH-gemeenteraadslid Dorothée Klein en een collega, waarop de twee vrouwen een affiche van cdH-voorzitter Maxime Prévot vasthouden. In het bijschrift noemt de PVDA'er Klein onder meer “de slet van de partij”. 

Volgens PVDA/PTB-fractieleider in Namen Thierry Warmoes is de uitval van Lenoir absoluut geen partijstandpunt. “De Naamse PTB distantieert zich van de uitspraken van Jean-François Lenoir. Die zijn onaanvaardbaar, onrespectvol en een aanval op de betrokken personen”, klinkt het op Facebook.

“Psychische problemen”

Warmoes heeft echter ook een verklaring voor de uitlatingen van zijn partijgenoot. Volgens de fractieleider lijdt Lenoir aan een psychische ziekte, “die de laatste weken fel verergerd is door persoonlijke problemen”. Lenoir zou zelf zijn ontslag hebben aangeboden, en de communistische partij heeft die aanvaard, aldus Warmoes nog.

PVDA Namen distantieert zich van de uitspraken en heeft zijn ontslag aanvaard.
Facebook PVDA Namen distantieert zich van de uitspraken en heeft zijn ontslag aanvaard.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Vannuffelen

  Wie heeft in zijn leven nog nooit zoiets gezegd , als iedereen daar ontslag voor moet nemen . Zielige wereld aan het worden .

 • Paco Canecorso

  Laetitia David , wat voor een onzin kraamt u nu uit.

 • Laetitia David

  PvdA en VB hebben echt bijna alles gemeen. Hun economische plan is bijna identiek en hun taalgebruik ook. Het bewijs dat extremen de oplossing niet zijn maar wel het probleem, onmogelijk met zulke mensen deftig te spreken of te redeneren omdat ze te kortzichtig en zwart-wit denken.

 • Wim Verjoosen

  Walgelijk gefrustreerd ventje!

 • Bart De Kort

  Wel goed om weten vooraleer je nog maar zou overwegen om deze partij te stemmen. Ze laten dus willens nillens mensen met een psychische ziekte zetelen. Zij zijn dus voorstander dat het land wordt geleid door mensen met psychische problemen … Dan kunnen ze natuurlijk achteraf altijd zeggen dat ze er niets aan konden doen. Foei, foei, foei ...