PVDA duidt Ayse Yigit aan als gecoöpteerd senator

Ayse Yigit.
Karolien Coenen Ayse Yigit.
De PVDA coöpteert Ayse Yigit in de Senaat. Dat meldt de partij vandaag in een persbericht. Ayse Yigit was op 26 mei lijsttrekker voor de Kamer in Limburg. De extreemlinkse partij verdubbelde in die provincie haar score, maar haalde geen zetel binnen.

Ayse Yigit is vertaler-tolk. Ze studeerde communicatiewetenschappen en journalistiek. De afgelopen vijftien jaar werkte Ayse voor Babel Vlaamse Tolkentelefoon en vervolgens voor het Agentschap Integratie en Inburgering.

De PVDA wil naar eigen zeggen meer diversiteit in de Senaat, om het gevecht tegen racisme en verdeeldheid samen aan te gaan. "Dat mijn partij kiest voor een vrouw met migratieachtergrond is een voorbeeld van hoe zij de daad bij het woord voegt. Via mijn job als sociale tolk in scholen, ziekenhuizen, CLB's, onthaalbureaus, vluchthuizen en andere instanties was ik maar al te vaak getuige van problemen inzake discriminatie en integratie, die nu nog te vaak onder de radar blijven", zegt Yigit. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Myriam Meex

  Beste Dirk van Dessel, elke PVDA-verkozene stort ALLES wat meer is dan een gemiddeld arbeidersloon in de partijkas en dat élke maand opnieuw... Wel jezelf goed informeren vooraleer je iets post.

 • Vanpeteghem Antoine

  Wanneer zullen ze dit afschaffen. Daar worden miljoenen verspild alleen maar om vriendjes een postje te kunnen geven. We zijn in het stadium van postjes verdelen!

 • willem merken

  En wat heeft die senaat opgeleverd de laatste 10 jaar?

 • etienne vijverman

  de senaat moest al lang zijn afgeschaft !!!!!

 • André Van Laethem

  Het paard van Troje werkt op volle toeren.