Pulobar mag opnieuw open na gedwongen sluiting door methanolvergiftiging

Joke Couvreur
Zomerbar Pulobar in Izegem mag vanaf morgen opnieuw open. Burgemeester Bert Maertens (N-VA) kreeg van de bevoegde instanties de uitdrukkelijke bevestiging dat er geen reëel gevaar voor de volksgezondheid meer dreigt, dat de openbare veiligheid niet langer in het gedrang is en dat er geen elementen zijn die een heropening van de Pulobar nog in de weg staan.

De zomerbar was sinds 15 juni op bevel van de burgemeester gesloten nadat op 5 juni een 29-jarige bezoekster uit Diksmuide stierf aan de gevolgen van een methanolvergiftiging na het drinken van wodka-sprite in de pop-up zomerbar. Later dook ook nog een tweede slachtoffer op die sporen van methanolvergiftiging in het bloed had na een bezoek aan de zomerbar en het drinken van cava en champagne.

Het onderzoek maakte al duidelijk dat minstens één fles wodka van Pulobar methanol bevatte. Wie daar voor verantwoordelijk is, is voorlopig nog onduidelijk. De initiatiefnemers van de pop up zomerbar bleven steeds hun onschuld uitschreeuwen. Zij verlenen verder hun medewerking aan het onderzoek en zullen in overleg met het stadsbestuur en de politie van de zone Riho extra veiligheidsmaatregelen nemen.